Jakab Péter, az emberalatti ösztönlény, aki kereszténynek mondja magát

2021. szeptember 24. 08:12

Mint keresztény ember, kikérem magamnak.

2021. szeptember 24. 08:12
null
Köntös László
megvanirva.hu

„Jakab Péter ezt mondta a minap Magyarország miniszterelnökének: »Úgyhogy azt mondom Önnek miniszterelnök úr, hogy így a vége felé Ön is fogja kicsit vissza magát, mert a börtönben még Orbán Viktorból is lehet Orbán Viktória«.

Ugyanez a Jakab Péter nem sokkal korábban, Ferenc pápa látogatása kapcsán ezt mondta: »Reméljük, hogy Ferenc pápa meghallotta annak a többmillió magyar embernek az imáját, akik nap mint nap azért rimánkodnak, hogy véget érjen ez a rémálom és végre a valódi keresztényi béke és szeretet mellett jólét és a szabadság köszöntsön a sokat szenvedett népünkre! Jómagam – a keresztényszociális néppárti Jobbik elnökeként – azt ígérhetem, hogy továbbra is meghallgatjuk és szolgáljuk a népet és mindent el fogunk követni annak érdekében, hogy 2022 után a Szentatya jó szívvel látogasson majd Magyarországra.«

Kétségkívül, a kereszténység összefoglaló fogalmának jelentésrétegei elég széles kört ölelnek fel. De a kör nem határtalan. Biztosan állítható, hogy amit a Jobbik, egy állítólagos keresztényszociális néppárt elnöke mondott Orbán Viktornak, nem fér bele a kereszténységbe.

Mint keresztény ember, kikérem magamnak. Ha a Jobbik elnöke így képzeli el a »valódi keresztényi béke és szeretet« beköszöntét a magyar társadalomra, akkor én már kezdek félni.

A Jobbik elnökéből most megszólalt az emberalatti ösztönlény, aki amúgy kereszténynek mondja magát és az általa képviselt pártot.

Nos, Jakab Péter azt mond, amit akar pártja nevében. De ha lehet kérni, megszólalásaiból hagyja ki a kereszténységet.”

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
-Zsolt-
2021. szeptember 25. 10:49
A tata azt mond, amit akar, de megszólalásaiból hagyja ki a kereszténységet. Emberalatti ösztönlénynek hívni embertársait sem éppen keresztényi. Főleg nem egy lelkésztől. Nem kellene állandóan uszítania Orbán segglukán kikandikálva!
sadán
2021. szeptember 24. 18:49
Te kis buzi a feleségedet megkérdezted már, hogy a gyerekeid kitől vannak.
sadán
2021. szeptember 24. 18:49
Te kis buzi a feleségedet megkérdezted már, hogy a gyerekeid kitől vannak.
Rocktoberi
2021. szeptember 24. 16:41
Keresztényszociális Néppárt a Jobbik! Mindjárt besírok. A kisnyilas bugrisok mint keresztények.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik