Orbán Viktor: Akár a teljes 13. havi nyugdíjat kifizethetik jövőre

2021. szeptember 24. 7:15
Európa jövőjéről, minimálbér-emelésről, 13. havi nyugdíjról, valamint a koronavírus negyedik hullámáról is beszélt a miniszterelnök pénteken. Összefoglalónk!

Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggel a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának vendége volt. A kormányfő a beszélgetés elején elmondta, eljöttek a barátaink a demográfiai csúcsra. Mint fogalmazott: nagy forgalom van, egymásnak adják a kilincset a tudósok és a politikusok.

A magyar családpolitikáról

Megindult egy vita Európa jövőjéről, és

– tette hozzá a miniszterelnök. „Elfogadhatatlan, hogy migrációval oldjuk meg a munkaerőhiányt. A Nyugat nem képes saját magát fenntartani” – hívta fel a figyelmet. A magyar családpolitika unorthodox, példátlan Európában. Mindenkit érdekel, hogy működik-e ez a politika, de ehhez kell legalább két évtizedes folyamatos működés – tette hozzá.

„Ne akarják nekünk megmondani, hogy éljünk, hogyan neveljük a gyerekeinket”

A miniszterelnök arról is beszélt, hogy egy hiányzó magyar gyerek helyett ide lehet hozni egy afrikai gyereket, de ez nem megoldás. Elmondta, megérti az LMBTQ-életformát választó embereket, de ők a kivételek, és nem lehet hozzájuk igazítani a szabályozásokat. A csekély számú kivétel nem lehet a szabályozás alapja.

A kormányfő szerint a legfontosabb, hogy akinek gyereke van, az jobban éljen. Orbán Viktor szerint ma még nem ez a helyzet, és sokan úgy gondolják, hogy a gyerek elvesz az életükből. Mint fogalmazott: „nagyon nehéz a munkát és a gyereknevelést összehangolni. Ha nem hozunk létre egy olyan adórendszert, ami segít, akkor elveszik a gazdasági motiváció”. Azt még nem értük el, hogy az jobban éljen, aki vállal gyereket.

Szeretném, ha összekapcsolódna egy gazdasági előnnyel a gyerekvállalás”

– tette hozzá.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy mindenkit meggyötört a pandémia, de azoknak volt a legnehezebb, akiknek gyerekük van. Le a kalappal a családok előtt – hangsúlyozta. Mint mondta: nagyon nagy terheket viseltek, és most, hogy az újraindítás minden várakozást felülmúlóan jól sikerült, döntést kell hozni, mi legyen a többletbevétellel. Az volna a legigazságosabb, ha a gyermeket nevelők visszakapnának a befizetett adójukat – mondta a kormányfő. A nemzeti konzultáció ezt megtámogatta.

Közel 20 százalékos minimálbér-emelés jöhet

Orbán Viktor közölte, hogy a kisvállalkozók is visszakapják a befizetett adójuk egy részét. Két nagy adóssága volt a kormánynak, de ezt nem a mostani okozta: be kellett bizonyítani, hogy vége van a korábbi Gyurcsány–Bajnai-korszaknak. Vissza kellett adni legalább egyhavi bért és egyhavi nyugdíjat – tette hozzá. Közel 20 százalékos minimálbér-emelést szeretnénk elérni, de ehhez segítségre van szükség a kormány részéről. Mint fogalmazott:

ha rosszul emelünk minimálbért, akkor abból munkanélküliség lesz”.

Esetleg a 3. és a 4. heti nyugdíjat is megpróbáljuk jövőre visszaadni a nyugdíjasoknak, hogy úgy állhassunk a választók elé, hogy a Gyurcsány–Bajnai-korszakot végleg meghaladtuk – tette hozzá a kormányfő.

Csak az oltás segít

Orbán Viktor a koronavírus-járványról szólva elmondta: lesz negyedik hullám. Mint fogalmazott, majdnem olyan jól ismerjük a vírust, amilyen jól az ismer minket. Csak az oltás segít, de aki ezt nem hiszi el, az nem oltatja be magát.

A kormányfő szerint az oltatlanok súlyos veszélynek vannak kitéve. Mindenkit arra kért, hogy oltassa be magát, mert kockáztat. 

Kötelező oltásról, korlátozásokról

A miniszterelnök elmondta azt is, hogy egyelőre nem lesz kötelező oltás. Arról is beszélt, hogy év végére közel 18 millió adag vakcinája lesz hazánknak. „Méltányosnak kell lenni az esetleges korlátozásokat illetően, nem szabad olyan korlátozást bevezetni, amit valaki igazságtalannak érez” – mondta. „Igazságtalan lenne a beoltottakkal szemben a korlátozás. Az utolsó pillanatig a lezárások ellen érvelek” – fogalmazott.

Ha lesz is bármilyen korlátozás, akkor az védettségi igazolványhoz lesz kötve.

Véget ért az interjú.

A teljes beszélgetést az alábbiakban hallgathatja vissza:

 

 

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Összesen 417 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A nagykorú magyar állampolgár oda költözik, ahová akar.
Pl. te mehetnél Bécsbe cukrászdai alkalmazottnak, abba a cukrászdába, amit 2004-ben a maszopos-eszdéeszes barátaid nyitottak, mert ugyebár ez volt a jelszavuk, hogy a magyarok majd Bécsben nyitnak cikrászdát...

"A nyugat-európai hozzáállás pedig az önfeladás és az önpusztítás útja."
Igen, de a haladárok idehaza sincsenek ettől lemaradva.
Ma reggel, ATV, a demokrata adó:
A Jelen újságírója hosszadalmas érdeklődés-kérdezgetés után (Kárász R.) végre kinyögi: miért baj, ha Magyarország az EU-átlagnál valamivel alacsonyabb szinten áll az államadósság tekintetében.
Valami Szabó nevezetű "hölgy": AZért baj, mert a kormány pénzt ad a családoknak, fiataloknak, nyugdíjasoknak"..., végül csak kibújt a veres-bolsináci szög a zsákból.

A magyar szereti a hazáját.
ha nem így lenne, szétrajzana a világban Galíciától New Yorkig, ja, ez már megtörtént egy másik hazaszerető néppel.
Úgyhogy itt csak erősen leszakadt másodikok lehetnénk.
Pech, de miért is nincs olyan, hogy antihungarizmus?,,

Majd közöld a barátoddal, a Gézuval, hogy államadósság tekintetében Magyarország nem áll rosszul, sőt.
És pontosan ezért kapott EDDIG SOHA NEM LÁTOTT KONDÍCIÓKKAL - alacsony hozamokkal - KÖLCSÖNT. Mert nem minden zsidó - vagy nem zsidó bankház Golden Sachs - nem mindegyik bolond.

"Gyilkosoknak fejlövés, tolvajoknak, rablóknak végtaglevágás

A gyilkosokat rendszerint egyetlen fejlövéssel végezték ki, a lövést az áldozat családtagja adhatta le. Ha akarták, elfogadhatták az ún. vérdíjat, ezzel a gyilkos megválthatta bűnét, és életben maradt.

Az elítélt tolvajok büntetése egyik kezük levágása volt, a rablóknak emellett az egyik lábukat is levágták.
A tárgyalások általában nem a nyilvánosság előtt zajlottak....

Ez az új afgán metódus Kabulban.

Lölő vigyázz!!!!!!!!!

A pandémia nyomán minden más ország hitelre szorul, ezért találták ki az EU hitelfelvételre alapuló programját, amit nektek, hülyébbeknek úgy állítanak be, mint ingyen pénzt.

Nézz már ki a buborékból hány országban vezetnek be kötelező oltást és hány országban jönnek újabb és újabb korlátozások az oltatlanok számára?

Nagy hiba lenne. A kielégített motivátor már nem motivál többé.
Motiváció elmélet első óra.

Valamennyi ellentmondás valóban felmerül és jogosan.
Másfelől, aki megteheti, hogy Marbella éghajlatában élhessen, a gyerekeit idegen nyelvű iskolába ott járathassa, eközben a szállodaiparban kreatív befektetőként tevékenykedjen, őszintén, ha van ilyen lehetőség, ki az a bolond, aki kihagyná.
Pl. én nem, ám ha 30-as fejjel gondolkodom, akkor már nem ennyire egyértelmű.
Másfelől, bármikor hazajöhet, sőt, a magyar gazdasági-üzleti életben is tevékenyen dolgozhat.

Jav.: Pl. én igen, kihagynám, ám ha 30-as fejjel...

Nem is mondja senki, hogy hazaárulás.
A 90-es években, az 1,5 millió munkanélküli korban, Bokrosék alatt én is igen-igen ott ingadoztam, hogy 50 év fölött, megyek...

Ötszáz milliárd. És?
Magyarország ereje, a bérek, nyugdíjak mértéke egyenesen arányos a magyar tőke nagyságával.
És fordítottan arányos az itt működő külföldivel. Arról az iparágakról, gazdasági ágazatokról beszélek, ahol magyar részvétel megoldható, nem a Mercedes-gyártásról.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés