Viktória

2021. szeptember 23. 17:10

Ami elhangzott, az duplán káros az ellenzéknek.

2021. szeptember 23. 17:10
null
Árpási Bence
Népszava

»Azt mondom Önnek miniszterelnök úr, hogy így a vége felé Ön is fogja kicsit vissza magát, mert a börtönben még Orbán Viktorból is lehet Orbán Viktória« – mennydörögte hétfőn a Parlamentben a Jobbik elnöke, miközben vele szemben ült a miniszterelnök. Jakab Péter a jelek szerint túltolta a népszerűség-hajhászás biciklijét, és olyan vaskosan homofób kijelentést tett, mintha pártja nem járta volna meg a damaszkuszi utat. 

Ami elhangzott, az duplán káros az ellenzéknek. Egyfelől azt üzeni: semmiben sem különbek annál a Fidesznél, amely a gyermekvédelminek hazudott melegellenes törvénnyel szeretne további támogatókat szerezni. Másfelől pedig a jelek szerint még él a Jobbik régi szelleme, csak le van dugózva az ellenzéki összefogás kedvéért. Igen kínos, hogy míg az összefogás pártjainak néhány tagja szivárványszínű zászlóval a kezében demonstrálja a sokszínűséget, aközben szövetségesük a Parlamentben buzizik és vicceskedik a nemi erőszakon. 

Vannak emberi és kultúrnormák, amelyeket nem lépünk át semmilyen körülmények között sem – még akkor sem, ha mindenáron kormányt szeretnénk váltani. Mi lesz, ha legközelebb antiszemita vagy cigányellenes nézetekkel jön elő egy jobbikos? Abba már nem is érdemes belemenni, hogy egy politikus ne akarjon egyszerre nyomozót, ügyészt és bírót játszani, másokat börtönbe csukatni. 

Persze, a Fidesz által megalkotott választási rendszerben az ellenzék pártjai egymásra vannak utalva. Így fordulhat elő, hogy – bár lehet, most titokban mindenki fintorog – körömszakadtáig együtt kell működniük, ha kormányra akarnak kerülni. Mindenesetre egy nyilvános elhatárolódás nem ártana az összefogás többi résztvevőjétől, Jakab Péter szavai ugyanis az összes szereplőt is minősítik. Ha ez nem történik meg, akkor akár azt is hihetjük: fennen hangoztatott elveik csupán jól hangzó PR-szövegek.”

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kiababa
2021. szeptember 24. 16:55
A börtönBE is lehet Jakab Péterből Jakab Petra!
nyugalom
2021. szeptember 24. 14:59
Havas henrik et talpig aranyban!
Fgabee
2021. szeptember 24. 10:23
Itt csak egy kérdés van, mi "lónak a faszáért"(copright by hadházi) kellene ezeknek hatalomra kerülniük? Kb. egy kisebb háztáji tyúkól igazgatására se alkalmasak.
DFK
2021. szeptember 24. 07:52
És bizony egy se szólal meg. Nem, hiszen a szélsójobb és szélsőbal ugyanaz a csőcselék.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik