TGM: Nem szép, hogy Jakab Péterről hallgat az ellenzéki értelmiség

2021. szeptember 23. 18:56

A filozófus a Mérce hasábjain fejtette ki a véleményét arról, hogy az ellenzék csöndben maradt Jakab Péter legutóbbi parlamenti felszólalása kapcsán.

2021. szeptember 23. 18:56
null

Tamás Gáspár Miklós Jakab Péter azon hétfői parlamenti megszólalására reagált, melyben elmondta a magyar miniszterelnöknek, hogy a börtönben Orbán Viktorból is lehet Orbán Viktória.

A filozófus kifejtette, hogy a Jobbik miniszterelnök-jelölt-jelöltjének a felszólalása esztelen volt, mivel helyeslőleg és kárörvendőleg hozta szóba azt az eshetőséget, hogy az ellenzék választási győzelme után Orbán Viktort a cellájában megerőszakolják.

A politikus arról értekezett, hogy Jakab Péter „verbális gesztusa, habár példátlanul visszataszító, nem áll egyedül”. Elmondása szerint az a bestialitás, „amely a politikai ellenfél (urambocsá, vitapartner) fizikai büntetésének, megveretésének, megerőszakolásának, kivégzésének képzelmében kéjeleg” kifejezetten neonáci kommentelők és posztolók gondolat- és szókincséből szivárgott át a politikai kultúrába.

Miután az »elszámoltatás« gondolata a közjogi reform terepéről átcsúszott a szadisztikus bosszúvágy területére,

a mainstream ellenzék jelentős része (amely eddig is páratlanul elfogult volt, akárcsak ellenfele) ebben a patologikus élvezetben elfelejtette az igazság és hamisság, a jó és a rossz különbségét, amennyiben önmagát igaznak és jónak, az ellenfelet hamisnak és rossznak tekinti, bármiről legyen szó” – fogalmazott TGM.

Nyitókép: Mandiner/Földházi Árpád

Kapcsolódó cikkek

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Shaman 1.1
2021. szeptember 24. 13:27
A sok keresztnevű, küldött, vén szekusnak nem kellett volna megadni az állampolgárságot!
jozsef.g.nemeth
2021. szeptember 24. 02:56
Melyik baloldali politikus.fogja.eloszor letolni a.gatyajat.a parlamentben, hogy.a.segget nezzuk? Nem valasztast kellene tartani 22ben , hanem kihajrani az osszeset a mezore. Ott bohockodhatna kedvefe a csorgosipkas Jakab.
Gáspár
2021. szeptember 24. 01:23
Egy szekus hogy lehet úri ember?
fonak
2021. szeptember 24. 00:16
El kell ismerni TGM úriember. Akkor is felszólalt, amikor Orbán lányát gyalázták a szaros pelenka miatt. Majdnem azt mondtam, régimódi úriember.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik