Nekem senki ne mondja azt, hogy az én nemzedékemnek nem lesz nyugdíja!

2021. szeptember 23. 09:52

Be fogjuk vezetni a rugalmas nyugdíjrendszert!

2021. szeptember 23. 09:52
null
Fekete-Győr András
Fekete-Győr András
Facebook

„A Nyugdíjas Parlament meghívására 3 dologról beszéltem egy nagyon lelkes, nagyon aktív, csillogó szemű nyugdíjas közösségnek:

Nekem senki ne mondja azt, hogy az én nemzedékemnek nem lesz nyugdíja! Azt hallom mindenfelé, hogy ezt lassan mindenki bevette. Butaság. Fizetjük a nyugdíjjárulékot, amiért cserébe egy új, európai Magyarországon is járni fog a nyugdíj, és pont. Mitől lesz fenntartható? Például attól, hogy az automatizáció hatására egyre növekedő GDP-többletből a nyugdíjasoknak is részesülnie kell! (A PWC számítása szerint az Egyesült Királyság GDP-je 2030-ra csak a gépesítésnek köszönhetően 10%-os növekedést fog produkálni.)

Be fogjuk vezetni a rugalmas nyugdíjrendszert! Véget ér az a rendszer, ahol egységesen, függetlenül attól, hogy mit dolgozunk és milyen az egészségi állapotunk, egy időben kell szinte mindenkinek nyugdíjba mennie. A mi rendszerünk lehetőséget ad mindenkinek, hogy akár előbb, akár később elmenjen nyugdíjba. Lesz mindenkinek egy egyéni nyugdíjszámlája, amin láthatja, hogy mennyi pénzt halmozott fel a befizetett nyugdíjjárulékából, és mikor, mennyire éri meg a nyugdíjbavonulás. 

Nem szeretnék skype-nagypapa lenni! Azt szeretném, ha a gyermekeink és unokáink látnák Európát, de válasszák Magyarországot! Ehhez új arcokra, új lendületre, új megoldásokra van szükség! Finn iskolarendszerre, euróra, négy napos munkahétre, de mindenekelőtt szabad, kiszámítható légkörre. Minderre a Momentum Mozgalom a garancia!  Szavazzatok az előválasztáson a Momentum jelöltjeire, hogy megújítsuk az ellenzéket és Magyarországot!” 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 123 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rudy
2021. szeptember 24. 18:33
Jó lesz ez a "rugalmas nyugdíjrendszer" ! Úgy tudom elképzelni, hogy lesz "feszített" állapot, ahol kicsavarják a rendszerből a kifizetni valót és lesz a laza, ahol pár hónapra kimarad a nyugdíjfizetés. Így egyáltalán nem mondható majd unalmasnak nyugdíjasaink élete!
Senye Péter
2021. szeptember 24. 17:51
Ha valaki becsülettel felnevel több gyereket mehessen hamarabb nyugállományba nagyobb nyugdíjjal. A többiek meg hetven éves korukban.
Ma is bukik a Zorbán...
2021. szeptember 24. 16:58
Hülye vagy, Fegyőr! Mosd inkább az elektrollert a zuhany alatt, ahhoz megvan az eszed.
akiaki
2021. szeptember 23. 22:31
és ki mondta ezt, maki? beszartál?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik