Nekem senki ne mondja azt, hogy az én nemzedékemnek nem lesz nyugdíja!

2021. szeptember 23. 9:52

Fekete-Győr András
Facebook
Be fogjuk vezetni a rugalmas nyugdíjrendszert!

„A Nyugdíjas Parlament meghívására 3 dologról beszéltem egy nagyon lelkes, nagyon aktív, csillogó szemű nyugdíjas közösségnek:

Nekem senki ne mondja azt, hogy az én nemzedékemnek nem lesz nyugdíja! Azt hallom mindenfelé, hogy ezt lassan mindenki bevette. Butaság. Fizetjük a nyugdíjjárulékot, amiért cserébe egy új, európai Magyarországon is járni fog a nyugdíj, és pont. Mitől lesz fenntartható? Például attól, hogy az automatizáció hatására egyre növekedő GDP-többletből a nyugdíjasoknak is részesülnie kell! (A PWC számítása szerint az Egyesült Királyság GDP-je 2030-ra csak a gépesítésnek köszönhetően 10%-os növekedést fog produkálni.)

Be fogjuk vezetni a rugalmas nyugdíjrendszert! Véget ér az a rendszer, ahol egységesen, függetlenül attól, hogy mit dolgozunk és milyen az egészségi állapotunk, egy időben kell szinte mindenkinek nyugdíjba mennie. A mi rendszerünk lehetőséget ad mindenkinek, hogy akár előbb, akár később elmenjen nyugdíjba. Lesz mindenkinek egy egyéni nyugdíjszámlája, amin láthatja, hogy mennyi pénzt halmozott fel a befizetett nyugdíjjárulékából, és mikor, mennyire éri meg a nyugdíjbavonulás. 

Nem szeretnék skype-nagypapa lenni! Azt szeretném, ha a gyermekeink és unokáink látnák Európát, de válasszák Magyarországot! Ehhez új arcokra, új lendületre, új megoldásokra van szükség! Finn iskolarendszerre, euróra, négy napos munkahétre, de mindenekelőtt szabad, kiszámítható légkörre. Minderre a Momentum Mozgalom a garancia!  Szavazzatok az előválasztáson a Momentum jelöltjeire, hogy megújítsuk az ellenzéket és Magyarországot!” 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 121 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Véget ér az a rendszer, ahol egységesen, függetlenül attól, hogy mit dolgozunk és milyen az egészségi állapotunk, egy időben kell szinte mindenkinek nyugdíjba mennie.

Leforditom : nem lesz oregsegi nyugdij, csak rokkantnyugdij, aki mar belerokkant a munkaba az lehuzhat par evet nyugdijban mielott jon a kaszas, a tobbi dolgozzon amig bir.

Ennek nemzedéke?
A nemzedéket nemzik.
Nem lmbtq-sok, nem buzik és nem leszbik, sem genderek...

Ha valaki becsülettel felnevel több gyereket mehessen hamarabb nyugállományba nagyobb nyugdíjjal. A többiek meg hetven éves korukban.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés