Karácsonyék zöldpolitikája: bedarálták a 150 éves Főkertet

2021. szeptember 23. 10:20

Both Hunor
Kontra
Nincs racionális indoka az évszázados közműcég beszántásának.

„Karácsony Gergely főpolgármester és helyettese, Tüttő Kata a költségek visszaszorításával, racionalizálással indokolta a fővárosi kertészeti cég beszántását, de a lapunknak nyilatkozó, a Főkertet 10 évig igazgató Szabó József elmondta, hogy nagyjából kétszer annyiból gazdálkodik a Főkert most, mint amikor ő átvette a cég vezetését 2010-ben. Így nem indokolt a cég önállóságának megszüntetése.

Napok óta borzolja a kedélyeket, hogy Karácsony Gergely főpolgármester és csapata egy tollvonással megszüntette a 154 éves Főkertet. Több, a kertészeti szakmában elismert szakember is felemelte a hangját az átszervezés, illetve beolvadás ellen, sőt volt, aki 24 órás sztrájkkal tiltakozott a döntés ellen. Lapunknak nyilatkozott Szabó József, a FŐKERT Nonprofit Zrt. korábbi vezérigazgatója, aki 10 éven keresztül sikerrel irányította sikerrel a fővárosi céget.

Szabó elmondta, hogy nincs racionális indoka az évszázados közműcég beszántásának, hiszen nagyjából kétszer annyiból gazdálkodnak, mint amennyiből ők 2010-ben, amikor átvették a stafétát. Szeptember elsejével nem csak a Főkert szűnt meg, hanem valamennyi, eddig önálló közműcég egy közös vállaltba, a Budapesti Közművek Nonprofit Zrt-be olvadt bele.

Ez lett a sorsa a kéményseprő vállalat FŐKÉTÜSZ-nek, a távfűtési szolgáltató FŐTÁV-nak, és a szemétszállításért és közterület-fenntartásért felelős FKF-nek, illetve a Budapesti Temetkezési Intézetnek is.
Karácsony Gergely főpolgármester és helyettese, Tüttő Kata a költségek visszaszorításával, racionalizálással indokolta az évszázados cég önállóságának megszüntetését.”

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 8 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés