Karácsonyék zöldpolitikája: bedarálták a 150 éves Főkertet

2021. szeptember 23. 10:20

Nincs racionális indoka az évszázados közműcég beszántásának.

2021. szeptember 23. 10:20
null
Both Hunor
Both Hunor
Kontra

„Karácsony Gergely főpolgármester és helyettese, Tüttő Kata a költségek visszaszorításával, racionalizálással indokolta a fővárosi kertészeti cég beszántását, de a lapunknak nyilatkozó, a Főkertet 10 évig igazgató Szabó József elmondta, hogy nagyjából kétszer annyiból gazdálkodik a Főkert most, mint amikor ő átvette a cég vezetését 2010-ben. Így nem indokolt a cég önállóságának megszüntetése.

Napok óta borzolja a kedélyeket, hogy Karácsony Gergely főpolgármester és csapata egy tollvonással megszüntette a 154 éves Főkertet. Több, a kertészeti szakmában elismert szakember is felemelte a hangját az átszervezés, illetve beolvadás ellen, sőt volt, aki 24 órás sztrájkkal tiltakozott a döntés ellen. Lapunknak nyilatkozott Szabó József, a FŐKERT Nonprofit Zrt. korábbi vezérigazgatója, aki 10 éven keresztül sikerrel irányította sikerrel a fővárosi céget.

Szabó elmondta, hogy nincs racionális indoka az évszázados közműcég beszántásának, hiszen nagyjából kétszer annyiból gazdálkodnak, mint amennyiből ők 2010-ben, amikor átvették a stafétát. Szeptember elsejével nem csak a Főkert szűnt meg, hanem valamennyi, eddig önálló közműcég egy közös vállaltba, a Budapesti Közművek Nonprofit Zrt-be olvadt bele.

Ez lett a sorsa a kéményseprő vállalat FŐKÉTÜSZ-nek, a távfűtési szolgáltató FŐTÁV-nak, és a szemétszállításért és közterület-fenntartásért felelős FKF-nek, illetve a Budapesti Temetkezési Intézetnek is.
Karácsony Gergely főpolgármester és helyettese, Tüttő Kata a költségek visszaszorításával, racionalizálással indokolta az évszázados cég önállóságának megszüntetését.”

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2021. szeptember 23. 17:09
Dehogy nincs! Kell a hely és a pénz a párttársaknak.
Imprator
2021. szeptember 23. 13:54
De ne gondolja senki hogy, egy fillért is spórolni fognak csak annyi a lényeg hogy, a saját embereikkel feltöltsék ezt a vállalatot óriási bürokráciával, Gondolom a többi párt kiadta parancsba a Karácsonynak.
Mich
2021. szeptember 23. 11:14
A Moslék csak a romboláshoz ért. Ennyi.
zakar zoltán béla
2021. szeptember 23. 11:12
Zöld penész program-PPP=magyarfocoroszkóbajnaimedgyessyboesmekókakocsonyakarácsony...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik