Karácsony: Amikor Márki-Zay megdicsérte az Orbán-kormány adórendszerét, majdnem agyvérzést kaptam

2021. szeptember 23. 12:24

„Úgy néz ki, mintha valaki ingatlanvagyont rejtett volna el strómanok mögött. Remélem, sikerül ezt a látszatot cáfolni” – mondta a Tóth Csaba-ügyről a főpolgármester.

2021. szeptember 23. 12:24
null

Terjedelmes nagyinterjút adott a 24.hu-nak Karácsony Gergely. Az ellenzéki miniszterelnök-jelölt beszélt a kampányról, Dobrev Kláráról, Budapestről, és a feles alkotmányozásról is.

A főpolgármester továbbra is azt sugallta, hogy politikai akarat állhat az előválasztási rendszer hétvégi összeomlása mögött,

de bizonyítékokat nem tudott hozni.

Arra a felvetésre, hogy Budapest vezetése nem kíván-e egész embert, Karácsony azzal hárított, hogy „nagyon rossz főpolgármester lennék, ha mindenhez én kellenék. Probléma, ha az első számú vezető sok mindenhez nélkülözhetetlen mindennapokban egy olyan rendszerben, amely évi több száz milliárd forintot költ el”.

Szerinte „Budapest jövője elsősorban nem azon múlik, hogy személyesen, telefonon vagy e-mailben kommunikálok-e a kollégákkal, hanem azon, lesz-e kormányváltás”.

Pár mondattal később azonban hozzáteszi, hogy

ha veszít az ellenzék, abból nem következik az, hogy nem éri meg főpolgármesternek maradni a választás után.

Fidesz-győzelem esetén irgalmatlanul nehéz helyzetben lesznek az önkormányzatok” – jelentette ki Karácsony, aki azt, hogy eredménytől függetlenül a parlamentbe menne, szinte teljes mértékben kizártnak tartja.

Szóba került a Tóth Csaba-ügy is. Karácsonyt megkérdezték arról, hogy miért nem szólalt meg korábbi polgármesterként a miniszterelnök-jelölti vitán, amikor Jakab Péter és Fekete-Győr András zuglói szocialista ügyeken – Tóth Csaba támogatásán – vitatkoztak össze.

Vannak rutinos vitázók, akik hagyják, hogy mások összevesszenek olyan dolgokon, amelyek a nagy kép szempontjából érdektelenek” – hangzott Karácsony válasza. Hozzátette: szerinte sokkal fontosabb volt az a vita, amely közte és Márki-Zay Péter között alakult ki, miután ő megdicsérte az Orbán-kormány adórendszerét, „amitől én majdnem agyvérzést kaptam”. „Ha van valami, ami miatt azt gondolom, hogy kormányváltás kell, az éppen az adórendszer” – jelentette ki Karácsony. ( A Patrióta videóját a baloldal tervezett adóemeléseiről itt nézheti meg.)

Tóth Csaba ingatlanmutyi-gyanús ügyére, amelyre Hadházy Ákos dokumentumokat hozott a pénteki vitán, Karácsony úgy reagált: „ki kell vizsgálni, most is ezt mondom, és ugyanezt mondanánk, ha Rogán Antal lenne a főszereplő. Lehet, hogy amikor itt ülünk, már akkor is ülésezik az előválasztási bizottság, amelyik ezt teszi. Egyébként ez nekem új információ volt, és bonyolult történet, bár közpénzről nincs benne szó, mint Rogán ügyeinél szokott, de úgy néz ki, mintha valaki ingatlanvagyont rejtett volna el strómanok mögött. Remélem, sikerül ezt a látszatot cáfolni”.

Karácsony kikerülte az a kérdést is, hogy kire szavazna, ha még mindig Zuglóban élne.

Végezetül az előválasztásról szólva a párbeszédes politikus elmondta, szerinte vannak olyan jelöltek, akiknek a győzelme esetén a Fidesz pezsgőt bontana – neveket azonban itt sem akart mondani. A budapesti dugókra és az angoltudására vonatkozó kritikákra Karácsony úgy reagált, hogy „soha ilyen motivált nem voltam még a tanulmányaim folytatását illetően, és tök jól haladok”. Az is kiderült: a Project Syndicate oldalán megjelent cikket a kollégáival közösen írta, de angolul nem ő fogalmazta. Karácsony Jakab Péterhez hasonlóan – a Jobbik-elnök szerint volt, aki odament hozzá egy fórumon, és azt mondta: „te vagy a mi Ludas Matyink, legyél a Mátyás királyunk!” – próbált az érzelmekre hatni, amikor elmesélte: tízből kilencen azzal állítják meg az utcán, hogy „ezek a fideszesek milyen szemetek, mennyit bántják magát, nagyon aggódunk önért”.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 121 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
utze
2021. szeptember 24. 14:34
Az adórendszer kb a legjobb területe a kormánynak. Persze, hogy ez lesz az első amit megváltoztatnak.
Petykabá
2021. szeptember 24. 07:12
"szinte teljesen kizártnak tartja = 100%, hogy így lesz még egyetlen olyan pozíció nem volt, amiről nyomikari lemondott volna, pedig előzetesen mindről lemondott
Petykabá
2021. szeptember 24. 07:11
ennél szánalmasabb balfaszt...
amca
2021. szeptember 23. 21:47
Nyírtassi buta proli. Pont az adóhoz ért. Ezt 1 huyyegyerek is eljátsza. Jogsit nem tud szerezni ,mert ahhoz 2 egyetem kell. Doktorit se,pedig haverom 6 korsó sör után is ledoktorált. Angol se megy ,mert neki nehéz. De adózában nagyon profi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik