A magyar foci a kettős mérce áldozata lett

2021. szeptember 23. 7:15

Pörge Béla
Kontra
A magyarokat jobban megbüntetik olyasmiért, amiért más ország szurkolói semmilyen szankciót nem kapnak. Interjú.

Mi a véleményed a büntetésről? Megérdemelten kaptunk újabb zárt kapus eltiltást?

Ez egy nehéz kérdés, nem vagyunk teljesen ártatlanok, de amivel a büntetést indokolták, az egyszerűen nem történt meg. Azt tudni kell, hogy maguk az angol játékosok, az angol csapat edzője is azt nyilatkozták közvetlenül a meccs után, hogy nem tapasztaltak rasszista megnyilvánulásokat.

A többségnek ugyanez volt a tapasztalata. Ennek ellenére elképzelhető, hogy a nézők között elvegyült ellenőr hallott valamit, hatvanezer ember közül néhányan elejtettek rasszista megjegyzéseket és ez elég volt a FIFA döntéshozóinak.

A magyarokkal szemben mintha mostanában gyorsabban eljárna a futballszövetségek keze.

Egyértelműen tetten érhető a kettős mérce, de ez is egy összetettebb probléma annál, hogy egyszerű nemmel vagy igennel válaszoljunk.

Én úgy látom, hogy a kisebb európai országokat esetében könnyebben szabnak ki büntetéseket, korábbi esetek miatt kicsit »feketeseggűek« lettünk. Tényleg nem vagyunk teljesen ártatlanok. A visszaesőt pedig jobban büntetik.

Azt azonban észre kell venni, hogy rengeteg példa van arra, hogy a magyarokat jobban megbüntetik olyasmiért, amiért más ország szurkolói semmilyen szankciót nem kapnak.

A mostani büntetésünkben is benne voltak a korábbi balhék számlája is?

Én azt gondolom, hogy a mostani büntetést főként a dobálás miatt kaptuk. Sterlinget, a színesbőrű angol játékost poharakkal dobálták meg, mikor egy gól után a magyar szurkolók elé ment örömködni. Azt gondolom, hogy a dobálásért jár a büntetés, azonban a szurkolókban nem volt rasszista szándék ebben az esetben sem.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 26 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez már nekem is eszembe jutott, sőt, azt gondoltam, az angolok ellen meg is lépi a magyar közönség, főleg a kapu mögötti Kárpátia-brigád.
De:
"Van, aki a vb-ről is kizárná a magyar válogatottat: “Hagyták, hogy a rasszizmus tomboljon Magyarországon”
2021. SZEPTEMBER 23., CSÜTÖRTÖK, 16:26
A FARE szerint nem elég a FIFA és az UEFA büntetése sem, jobb lett volna, ha halmozottan, akár a vb-ről történő kizárással sújtják közösen Magyarországot a rasszista vádak után.
"...a halmozott büntetés elve nem érvényesült, így a stadionon belüli rasszizmus problémája sem fog megoldódni a magyaroknál hosszabb távon – mondta az AP-nek Piara Powar, a FARE (FOOTBALL AGAINST RACISM IN EUROPE), AVAGY A “LABDARÚGÁS A RASSZIZMUS ELLEN EURÓPÁBAN” NEVŰ SZERVEZET ÜGYVEZETŐJE.
"Ha minden eddigi magyar kihágást számításba vettek volna, akkor a magyarok a vb-kizárással is szembenézhettek volna és egy valóban megoldást jelentő intézkedés lépett volna életbe. Sokkal jobban együtt kellett volna működnie ez ügyben a FIFA-nak és az UEFA-nak" - makogja habzó szájjal AZ ELFAJZOTT ZSIDÓ: PIARA POWAR.
Miután csak és célzottan Magyarország elleni hadjáratot folytat, - a többi ország stadionjában mindent lehet, himnuszt fütyülni, Gulácsit megdobálni, a szurkolóknak összeverekedni, egymást letaposni, - az hidegen hagyja ezt a szemetet, meg a szemét elfajzottzsidó-szervezetét, a FARE-t, benne a magyarországi spion JÓSA BÁLINT nevű másik szeméttel.
Csak, hogy tudjuk, mi a világos helyzet.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés