A magyar foci a kettős mérce áldozata lett

2021. szeptember 23. 07:15

A magyarokat jobban megbüntetik olyasmiért, amiért más ország szurkolói semmilyen szankciót nem kapnak. Interjú.

2021. szeptember 23. 07:15
Pörge Béla
Kontra

Mi a véleményed a büntetésről? Megérdemelten kaptunk újabb zárt kapus eltiltást?

Ez egy nehéz kérdés, nem vagyunk teljesen ártatlanok, de amivel a büntetést indokolták, az egyszerűen nem történt meg. Azt tudni kell, hogy maguk az angol játékosok, az angol csapat edzője is azt nyilatkozták közvetlenül a meccs után, hogy nem tapasztaltak rasszista megnyilvánulásokat.

A többségnek ugyanez volt a tapasztalata. Ennek ellenére elképzelhető, hogy a nézők között elvegyült ellenőr hallott valamit, hatvanezer ember közül néhányan elejtettek rasszista megjegyzéseket és ez elég volt a FIFA döntéshozóinak.

A magyarokkal szemben mintha mostanában gyorsabban eljárna a futballszövetségek keze.

Egyértelműen tetten érhető a kettős mérce, de ez is egy összetettebb probléma annál, hogy egyszerű nemmel vagy igennel válaszoljunk.

Én úgy látom, hogy a kisebb európai országokat esetében könnyebben szabnak ki büntetéseket, korábbi esetek miatt kicsit »feketeseggűek« lettünk. Tényleg nem vagyunk teljesen ártatlanok. A visszaesőt pedig jobban büntetik.

Azt azonban észre kell venni, hogy rengeteg példa van arra, hogy a magyarokat jobban megbüntetik olyasmiért, amiért más ország szurkolói semmilyen szankciót nem kapnak.

A mostani büntetésünkben is benne voltak a korábbi balhék számlája is?

Én azt gondolom, hogy a mostani büntetést főként a dobálás miatt kaptuk. Sterlinget, a színesbőrű angol játékost poharakkal dobálták meg, mikor egy gól után a magyar szurkolók elé ment örömködni. Azt gondolom, hogy a dobálásért jár a büntetés, azonban a szurkolókban nem volt rasszista szándék ebben az esetben sem.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vakfolt
2021. szeptember 24. 11:51
KUbatovot kell megbízni és akkor rend lesz. Picsába a teszetoszáskodással.
olajfa1
2021. szeptember 24. 08:41
Magyarország lett a kettősmérce áldozata!!!! A magyar foci CSAK LÁTHATÓBBÁ TETTE EZT A KETTŐSMÉRCE ALJASSÁGOT!
Ügyek
2021. szeptember 23. 22:10
Londoni visszavágón kíváncsi leszek a híres angol szurkolásra! :-)))
KannibálTatárÚr
2021. szeptember 23. 10:40
Sterlinget már a mérkőzésen megbüntette a bíró. Tehát a poharakat is megérdemelte. Papírpohárral nem lehet sérülést okozni. Tehát csak a tiltakozás egyik formája. A provokátort a FIFA nem büntette meg. A FIFA a nyugati lobbi kiszolgálója. A magyarokat büntetni fogja tekintet nélkül arra, hogy van sapka, vagy nincs. Normális esetben a térdelést büntetnék.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik