A migránsostorozás után lemond az amerikai kormány haiti különmegbízottja

2021. szeptember 23. 16:57
A haiti bevándorlókkal szemben elkövetett tettek miatt mondott le a különmegbízott.

Peter Foote a haiti elnök júliusi meggyilkolása után látta át a feladatát. A texasi események – amikor határrendőrök lóháton, ostorral tereltek haiti migránsokat a texasi határnál – előtt is frusztrált volt a politikus, mivel szerinte Washingtonban nem kezelik eléggé komolyan a haiti migráns-kérdést, nem tesznek elég erőfeszítést az ottani körülmények javítására.

A politikus lemondólevelében úgy fogalmazott, hogy mélyen csalódott és

elnézést kér mindazoktól, akik döntő változásokat vártak.

„Nem tudom felvállalni az Egyesült Államok embertelen, kontraproduktív döntését, hogy haiti migránsok ezreit visszatoloncolják Haitire.” Foote elmondta, hogy Haitin az amerikai tisztségviselők külön biztosított zónákban vannak, mert a fegyveres bandák kiemelt veszélyt jelentenek a mindennapi életre.

Előzmények

A texasi események mellett egy másik előzménye is van a lemondásnak. A héten zajlik 12 ezer haiti migráns kitoloncolása és visszareptetése egy Texas melletti ideiglenes táborból. Több amerikai tisztségviselő is felszólalt az ellen, hogy úgy küldik vissza a migránsokat, hogy nem vizsgálják meg egyesével a helyzetüket. 

Nyitókép: PAUL RATJE / AFP

Összesen 18 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szó sincs róla hogy a migráncsokat verték. A lovakat nógatták ostorral. Tessék megnézni a videókat, ez egyértelműen látszik. Bár tőlem nyugodtan verhették volna a migráncsokat is, teljesen illegálisan, papírok nélkül és erőszakosan léptek be egy mások ország területére. Örüljön a csürhe hogy nem lőttek.

Van fent néhány link, csak Európából nem lehet megnyitni. Ha van VPN-ed akkor keress rá a témában a duckduckgo.com -on. Ne a Guglin, mert az csak woke linkeket ad vissza.

Persze hogy sokkolódott. Haiti népe ahhoz szokott hozzá, hogy ők ütik vágják a fehéreket. Az 1791 ben indult haiti rabszolga forradalom 1804-ben ért véget, amikor a szigetről az utolsó fehéret is kiirtották. A karibi régió éléskamrájából mára egy éhező lerongyolódott pokol lett szépen demonstrálva, mire is képesek a feketék, ha lerázzák magukról a fehérek rabigáját...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés