Véleménydiktatúra van Budapesten?

2021. szeptember 22. 12:52

Fidesz Budapest
Facebook
Főpolgármester úr, kérjük ossza meg velünk mit gondol a 2006. októberi eseményekről?

„Tisztelt Főpolgármester úr!

A sajtóban megjelent hírek szerint a fővárosi tulajdonú Budapest Film hat mozijából csupán egyben, a Corvin moziban hajlandó vetíteni októberben a 2006-os budapesti véres események idején játszódó politikai thrillert, az ELK RTUK című filmet. Ott is csak egy teremben, egy kevésbé forgalmas, délutáni időpontban.

Nem tudunk másra gondolni ennek hallatán, minthogy a Budapest Film politikai okokból próbálja akadályozni az emberek számára a filmhez való hozzáférést, ez pedig a legsötétebb pártállami időket idézi. Egy játékfilmet, amelyet neves nemzetközi stáb készített és a közelmúlt egyik történelmi pillanatában játszódik Budapesten, miért próbálnak meg eldugni a közönség elől, a köztulajdon gyakorlásával visszaélve elhallgattatni?

A mellébeszélések elkerülése érdekében rögzítsük, csak ezen a héten 13 olyan film van, amelyet a hálózat több mozija is vetít.
Főpolgármester úr! Eljött az ideje, hogy megmutassa, ki az úr a Városházán: Gyurcsány Ferenc, vagy ön? Sajnos mindenki tudja, hogy az ön közleményeit, internetes szösszeneteit Gyurcsány tanácsadója, Gál J. Zoltán írja, a fontosabb fővárosi cégek élén pedig a bukott, hazug miniszterelnök emberei ülnek.

Ön jobbára országos kampányolással tölti a munkaidejét, most mégis itt lenne a lehetőség, hogy betaláljon a Városházára és bizonyítsa: nem a régi szocialista pártállam bábozik még mindig a magyar ellenzékkel, nem Aczél György átöltözött utódai döntenek, melyik film kerülhet az emberek elé és melyik nem. Bizonyíthatná, hogy a demokrácia, a szólásszabadság nem csupán üres kampányszlogen az ön számára, hanem valódi tartalom áll mögötte.

De ha már itt tartunk, most a lehető legaktuálisabb: kérjük, ossza meg velünk, magát demokratának valló politikusként mit gondol a 2006. októberi eseményekről? A választók joggal kíváncsiak az ön eddig nem hallott, ezzel  kapcsolatos álláspontjára. Ön mit javasolt volna egy hasonló helyzetben Gyurcsány Ferencnek? Vagy tanácsadóként akkor javasolhatott? A szabadság, demokrácia és európai értékek jegyében Ön is a karhatalommal verette volna szét a békés tüntetőket, vagy az »előbb-utóbb megunják, hazamennek« mondattal intézte volna el őket?

A transzparencia jegyében ön is meghamisította volna a közvéleménykutatásokat és a költségvetési számokat, hogy választást nyerjen?  A hatalom megtartásának érdekében ön is végighazudta volna a teljes kormányzati ciklust miközben az ország a csőd szélére kerül?

Kérjük, ossza meg velünk gondolatait, már csak azért is, mert pont az a Gyurcsány Ferenc tette Magyarországgal mindezt, aki már 2019. őszén is büszkén kijelentette, hogy »íróasztalata lesz a Városházán«. Azt akkor még senki nem sejtette, hogy ez az asztal a főpolgármester irodájában lesz. Ahogyan azt is csak a kevesen tartották reálisnak, hogy most vele együtt álmodoznak az ország vezetéséről, szorosan magukhoz ölelve a szélsőjobb vállalhatatlan figuráit. Szerintünk nemcsak minket feszítenek ezek a kérdések, hanem minden demokratát az országban. 

Válaszát várva:

Láng Zsolt
a budapesti Fidesz elnöke”

Nyitókép: Földházi Árpád

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 60 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ha Orbánról szólna a film éjjel nappal adnák a mozik, színházak és a zugkocsmák is.

Ehelyett rákenik James Bondra. Nevetségesek.

Gelgő akkoriban Gyurcsány csicskája ( asszisztense) volt, úgyhogy mindennek egyetért, ami történt.
A kérdés azért jó, de nem fog válaszolni rá.

A forgalmazó lemond a pénzről. Talán erre nem számítottak.

Ahol cinema van, ott lehetne reklamálni.
Olyan ismerős a történet: amikor indult a hírtv, a szolgáltatók nem akarták felvenni a csatorna kínálatba. Volt, ahol tüntettek érte.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés