Súlyos szerepzavarban van az igazságügyi miniszter

2021. szeptember 22. 19:14

Amikor a kormány kínos kérdéseket kap, rögtön jön a sorosozás meg a fake news.

2021. szeptember 22. 19:14
null
Szél Bernadett
Facebook

„Súlyos szerepzavarban van az igazságügy miniszter. Az igazán felháborító nem is az, hogy amikor a kormány kínos kérdéseket kap, rögtön jön a sorosozás meg a fake news, hanem hogy annyiba se veszik a magyar választókat, hogy válaszoljanak két egyszerű kérdésre: vásárolt-e Pegasus kémszoftvert a magyar állam, és ha igen, használták, illetve használják-e oknyomozó újságírók, belső politikai ellenfelek, ellenzéki városvezetők, vállalkozók, médiatulajdonosok, ügyvédek lehallgatására és megfigyelésére. Igen vagy nem? Ha igen, milyen jogszabályi felhatalmazással?

Jogunk van tudni, miután több mint 300 magyar állampolgárt figyelt meg — minden kétséget kizáróan — a magyar kormány és ezzel durván megsértette a semmilyen bűnelkövetéssel összefüggésbe nem hozható magyar emberek személyes adatait. És nem, ne hivatkozzanak arra, hogy „nemzetbiztonsági érdeket” sért a kérdések megválaszolása, mert a Fidesz nem egyenlő a nemzettel, a Fidesz hatalmi érdekei pedig nem egyenlőek a nemzet érdekeivel. Ezt a titkolózást pedig még a saját törvényeik szerint sem tehetik meg, úgyhogy követeljük a tiszta beszédet.

Elfogadhatatlan, hogy a miniszter »hisztériakeltésnek« nevezi azt, hogy válaszokat varunk magyar állampolgárok minden jogszerű alap nélküli tömeges lehallgatására. Mégis mit képzelnek? Amikor kedvük tartja, fogják magukat és feltörik az emberek telefonját, megszerzik az azon szereplő összes adatot és akár még a kameráját is bekapcsolják? És tényleg azt hiszik, hogy az egészet elintézhetik egy kis sorosozással meg fake news-ozással? A kormány számára kényelmetlen emberek lehallgatása olyan szintű visszaélés a hatalommal, ami egy jogállamban elképzelhetetlen lenne, és aminek a kormány azonnali lemondását kellene maga után vonnia. Itt viszont mi történik? Hallgatás, bojkott, titkosítás. És még Önöknek áll följebb. Na, ebből van elege a magyar embereknek!”

Fotó: Varga Judit, Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 96 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gyugyu12
2021. november 15. 06:47
Juditka egy parazita LOTYÓ.
1000bocs
2021. november 14. 17:27
Fidesz, a kormány vagy a kormány által ellenőrzött szervek által lehallgatott történetekkel még nem buktattak le senkit a baloldalon. Ellenben milliónyi kisebb nagyobb lehallgatást szivárogtattak ki úgy, hogy az nyilvánvalóan a mai ellenzéken belül minden kisebb-nagyobb mutyi megbeszélésekor ők maguk vesznek fel mindent, ki tudja mire lesz jó egyszer alapon. Nem a Fidesztől kell félned Berni. A saját oldaladon van az, aki mindent tud rólad és fel is fogja használni ha egyszer valódi támogatással rendelkező konkurencia lennél a számára. A titkosszolgálat max arra kíváncsi, hogy hogyan akartok csalni a választásokon vagy hogy mikorra tervezitek a budapesti Majdant. Ha nem tervezel illegális és törvénytelen hatalomátvételt, terrortámadást, tőlük nem kell félned. Viszont van egy nagy árnyék a baloldalon, aki a legelutasítottabb karakterként néhány év alatt kicsinált minden potenciális konkurrens alakot az ellenzéki térdélen, és mára csak - már megbocsáss, nem személyeskedés de mégiscsak így van - a súlytalan és feláldozható hülyék maradtak. Mint te is. Csupa facebook forradalmár, egyetlen vezér sincs, csupa követő akik szektatagnak jók. Nem a Fidesz vagy a kormány lehallgatásától kell félned. Az ellenzéki oldalon mindenki tökét más tartja a kezében és alkalomadtán csavar egyet rajta.
Friedrich Ferdinand von Beust
2021. szeptember 23. 17:50
Bernadett. Nem tudom mi történt önnel, mitől van látványosan összezuhanva, de ha visszafordíthatatlan, akkor ne hülyeségekkel foglalkozzon, hanem töltse a maradék időt a családjával.
VeJoLa
2021. szeptember 23. 14:59
Berni, olyan jót tenne nekünk, ha végre tömegesen hallgatnál egy kicsit!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik