Súlyos szerepzavarban van az igazságügyi miniszter

2021. szeptember 22. 19:14

Szél Bernadett
Facebook
Amikor a kormány kínos kérdéseket kap, rögtön jön a sorosozás meg a fake news.

„Súlyos szerepzavarban van az igazságügy miniszter. Az igazán felháborító nem is az, hogy amikor a kormány kínos kérdéseket kap, rögtön jön a sorosozás meg a fake news, hanem hogy annyiba se veszik a magyar választókat, hogy válaszoljanak két egyszerű kérdésre: vásárolt-e Pegasus kémszoftvert a magyar állam, és ha igen, használták, illetve használják-e oknyomozó újságírók, belső politikai ellenfelek, ellenzéki városvezetők, vállalkozók, médiatulajdonosok, ügyvédek lehallgatására és megfigyelésére. Igen vagy nem? Ha igen, milyen jogszabályi felhatalmazással?

Jogunk van tudni, miután több mint 300 magyar állampolgárt figyelt meg — minden kétséget kizáróan — a magyar kormány és ezzel durván megsértette a semmilyen bűnelkövetéssel összefüggésbe nem hozható magyar emberek személyes adatait. És nem, ne hivatkozzanak arra, hogy „nemzetbiztonsági érdeket” sért a kérdések megválaszolása, mert a Fidesz nem egyenlő a nemzettel, a Fidesz hatalmi érdekei pedig nem egyenlőek a nemzet érdekeivel. Ezt a titkolózást pedig még a saját törvényeik szerint sem tehetik meg, úgyhogy követeljük a tiszta beszédet.

Elfogadhatatlan, hogy a miniszter »hisztériakeltésnek« nevezi azt, hogy válaszokat varunk magyar állampolgárok minden jogszerű alap nélküli tömeges lehallgatására. Mégis mit képzelnek? Amikor kedvük tartja, fogják magukat és feltörik az emberek telefonját, megszerzik az azon szereplő összes adatot és akár még a kameráját is bekapcsolják? És tényleg azt hiszik, hogy az egészet elintézhetik egy kis sorosozással meg fake news-ozással? A kormány számára kényelmetlen emberek lehallgatása olyan szintű visszaélés a hatalommal, ami egy jogállamban elképzelhetetlen lenne, és aminek a kormány azonnali lemondását kellene maga után vonnia. Itt viszont mi történik? Hallgatás, bojkott, titkosítás. És még Önöknek áll följebb. Na, ebből van elege a magyar embereknek!”

Fotó: Varga Judit, Facebook

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 80 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

mennyit kell dolgoznia ma egy külföldi ügynöknek.....

Történt valami emberek? Mert én még ott tartok, hogy amikor ez a "minden kétséget kizáróan" bizonyítatlan vád felmerült, a kormány azonnal és egyértelműen tagadta, hogy megvette volna a kémprogramot és lehallgatott volna bárkit is. És ez azért volt hihető, mert az állítólagos lehallgatottak egyszerűen nem tényezők a magyar közéletben. Van új infó is az ügyben vagy csak új hangulatkeltési szándék?

Hogyan vitte el? Zsebben?

Eléggé befulladt ez a Pegasus-lufi...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés