Momentumos politikus: A DK nagyon hatékonyan működik, a többiek ramaty állapotban vannak

2021. szeptember 22. 14:26
Gyurcsányékat leszámítva nem volt túl jó véleménnyel szövetségeseiről Tóth Endre, a Momentum elnökségi tagja, egy kiszivárgott felvétel tanúsága szerint. A politikus egyébként lehetőségnek nevezte a járványt azzal kapcsolatban, hogy így vissza lehet szorítani a Fideszt.

„Egy domináns szereplő van rajtunk kívül, a DK. Velük hosszú távon kell számolnunk, mert ők nagyon hatékonyan működnek. És azt látjuk, hogy az utóbbi időben azért nagyon erősen tudtak újítani és megerősödni. Gyakorlatilag Gyurcsány a semmiből rántotta elő a saját politikai túlélését. És ennek lehet örülni vagy nem örülni, de ez tény” – magyarázta Tóth Endre, a Momentum elnökségi tagja egy tavaly nyári, szerkesztőségünkhöz egy csalódott momentumos által eljuttatott felvételen.

A kiszivárgott videóból tegnapi cikkünkben már idéztünk részeket. Az előválasztáson az immár DK-s Molnár Gyulával szemben Budafok-Tétényben induló politikus így fogalmazott: „Ugye most beütött ez a járvány, meg a nyomában lévő válság, és ez egy (…) nagy lehetőség arra, hogy visszaszorítsuk a Fideszt.”

A mostani felvételen az ellenzéki pártokat elemzi, mégpedig a 2020 nyári, az első vírushullám utáni helyzetben. Mint folytatja: „A többiek szerintem ramaty állapotban vannak, elég megnézni a Jobbikot, aki gyakorlatilag egy ilyen saját önfelszalámizáson megy keresztül, Jakab Péter kiszorítja a pártból a saját ellenzékét.”

Tóth Endre szerint mindig káros hatással van egy pártra, ha úgy oldják meg a konfliktusaikat, hogy a párt jó része kilép. „Mert akkor a párt sokkal homogénebb lesz, nem lesznek ellenvélemények, úgyhogy a Jobbik ilyen szempontból nagy szarban van. Teljesen elengedték a nemzeti vonalat, egy újabb átpozícionáláson esnek keresztül” – fejtegette.

A politikus meglátásait csak részben igazolta az azóta eltelt időszak, a Jobbik ugyanis külön paktumot kötött a jelöltállítások során a DK-val, Jakab Péter pedig vulgáris és botrányos megnyilvánulásaival némileg feljebb tudta tornászni pártja támogatottságát a baloldali térfélen belül. A Momentum ezzel szemben nem tudott megerősödni, sőt, Cseh Katalin botránya vagy Fekete-Győr András kínos médiaszereplései inkább csak rontottak a helyzeten.

Nyitókép: Tóth Endre Cseh Katalinnal közösen kampányol a Bikás parknál (forrás: Facebook)

Összesen 53 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A Debil Kretének kenterben (eredetileg: canter) verik a többit. Hogy miért nem csodálkozom?

Válaszok:
nick89 | 2021. szeptember 22. 16:07

"Egy domináns szereplő van rajtunk kívül, a DK."

Helyesen:
Egy domináns szereplő van, a DK.

Gondolod, ilyen szöveggel szavazókat nyertek?

Gyurcsányi és Orbán cinkosan összekacsint a hátuk mögött:
- Ezek a balfékek meg mit szerencsétlenkednek köztünk?

Válaszok:
pollip | 2021. szeptember 22. 16:21

A momentum összegyurcsányozta magát a moslékkoalicióval. Mindket meghatározás a momentumtól származik.

A DK, s az egész balliberális tábor szellemi vezérének, Ferinek a pályája, mai népszerűsége a hosszabb külföldi tartózkodásról hazatérő Ilja Ehrenburg, az első sztahanovisták kongresszusán való részvétele után született beszámolója jutott az eszembe.

" Hirtelen mindenki felállt, és tomboló taps tört ki: az egyik oldalajtón , amelyet a helyemről nem láthattam, Sztálin /Feri/ lépett be, , nyomában a Politikai Iroda / a megvásárolt egykori MSZMP-MSZP-s elvtársak /tagjai....A terem tapsolt, kiáltások hangzottak. Az ováció sokáig tartott, talán tíz-tizenöt percig is. Sztálin is tapsolt. Amikor a taps csendesedni kezdett, valaki elkiáltotta magát: "Hurrá a nagy Sztálinnak!" -és elkezdődött az egész elölről. Végül mindenki leült már, és akkor egyszerre belehasított a csendbe egy hisztérikus hang: " Dicsőség Sztálinnak!" felpattantunk és ismét tapsba kezdtünk".

Majd jött a zsidó értelmiség, az orosz gondolkodók, írók, értelmiségiek, kisemberek megsemmisítése, Gulágra küldése. A magyar balliberális zsidó értelmiség semmit sem tanult a történelemből. Ha tanult volna, holnap felállna Gyurcsány mögül. S nem futna bele a balliberálisok által kikövezett iszlám Európába, s nem vezetné médiája által a buta, manipulálható gojokat is a megsemmisülésbe.

Ezek a gondolatok jutottak eszembe ma is a Budapesti utcákon, ahol hosszú tömött sorokban álltak az emberek az előválasztási pavilonok előtt. Olyan benyomást keltettek, mint amikor zsidóságunk színe-java önként ment a gyűjtőtáborokba, majd a vagonokba. Tényleg ennyire hatékonyak vagyunk a buta gojok becsapásában, saját érdekeik elleni befolyásolásában?

Jól látod a veszélyt.. de itt a tét történelmi, a megmarad munkásosztály és a velünk élő, nemzetalkotó, értékteremtő cigányság számára is. A mennyiben 22-ben a globális tőke zsoldjában álló gyökértelen balliberálisok győznek, itt vége mindenkinek, a munkásoknak, a cigány honfitársainknak, a normálisan gondolkodó magyaroknak, zsidóságnak, az már egy irreverz, visszafordíthatatlan folyamat kezdetét fogja jelenteni. Magyarországnak vége lesz.

Ahogy belvárosi zsidó értelmiségiként olvasgatom a hozzászólásaidat, a paraszt ember hozzád képest nagyságrendekkel magasabb minőséget jelent.

Azonkívül a 840,000 törzskönyvezett párttag egyikének se görbült haja szála, sőt a rablott holmi és a meg nem érdemelt előnyök haszonélvezői is stabil tábort alkothatnak.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés