Pokoli évadnyitó

2021. szeptember 21. 10:39

Hátborzongató volt, amikor a böszme Orbán Viktort vádolta azzal, hogy elszakadt a valóságtól.

2021. szeptember 21. 10:39
null
Gajdics Ottó
Gajdics Ottó
Magyar Nemzet

„Tegnap végérvényesen elmúlt a nyár, elrajtolt az őszi politikai szezon. A nyitány éppen olyan volt, amilyenre számítottunk. Vagy még dermesztőbb. Tényeken, számokon és megvalósítható, reális ígéreteken alapuló miniszterelnöki helyzetértékelés, amely a ránk leselkedő veszélyeket sem hallgatta el.

Ezt követte az előválasztási kampány lelki terhétől megrészegült Gyurcsány pszichologizáló hablatyolása, ami próbálta az ellenkezőjét láttatni valóságként, mint amit a kormányfő felvázolt. Különösen hátborzongató volt, amikor a balliberális alternatív valóságban eltévedt böszme hazudozó Orbán Viktort vádolta azzal, hogy elszakadt a valóságtól, és az önmaga által teremtett démonokkal küzd, ahelyett, hogy a haza felemelkedésén munkálkodna.

Édes Istenem, ne hagyj el, sóhajtott fel ekkor Kövér László házelnök, és ennél pontosabban nehéz lenne összefoglalni, milyen érzések tolultak fel az ország felében. Már csak a másik felének kellene eldönteni, hogy a szemének hisz vagy lárifári Ferinek.

Mindenesetre van mit összehasonlítaniuk azoknak is, akik fogékonyabbak a politikai amnéziára. Nem volt még olyan régen, amikor egy előző válság idején minden parlamenti ülésszak kezdetekor rettegve vártuk a bejelentéseket arról, milyen megszorító intézkedések lehetetlenítik el még jobban életünket, mennyivel nő majd a gáz ára vagy a munkát terhelő adók mértéke.”

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2021. szeptember 21. 17:05
Arra jó volt, hogy láthatta és hallhatta, aki követte az eseményeket, hogy mekkora intelligencia különbség van az ellenzék és a kormánypártok között.
Sulammit
2021. szeptember 21. 16:47
Gyurcsány elitta az eszét azért nem emlékszik semmire.
Sün Balázs
2021. szeptember 21. 15:19
A valóság: Gyurcsány elvette a köztisztviselői fizetésem 13. havi részét. (ennek hiánya kihatással is van a nyugdíjam összegére is. Aztán 2010. előtt nem is emelte az infláció mértékének megfelelő nyugdíjamat. Lendvai Ildikó sem utalta át a 2006-os választás előtt lobogtatott csekken szereplő 19.000 Ft összeget. Ahogy Karácsony Gergely sem fizette még meg a fővárosi nyugdíjasoknak beígért évi 20.000 Ft fűtési költség hozzájárulást. Orbán kormány 10 év alatt közel 50%-kal megemelte a nyugdíjamat, mellett kaptunk már 2013. óta közel félmillió Ft rezsicsökkentést. Emellett minden évben kapnak a nyugdíjasok kiegészítést, ami a karácsonyi ünnepek előtt nagyon jól jön. És akkor mág nem beszéltünk az országban lezajlott beruházásokról, fejlesztésekről.
kaltran
2021. szeptember 21. 14:27
Úgy van. De az, hogy az ország feléről beszél Gajdics úr, önmagában kudarc, mert a túloldalnak a negyed is sok. A másik negyedet (hogy stílusos legyek) a Fidesz elkúrta....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik