Pokoli évadnyitó

2021. szeptember 21. 10:39

Gajdics Ottó
Magyar Nemzet
Hátborzongató volt, amikor a böszme Orbán Viktort vádolta azzal, hogy elszakadt a valóságtól.

„Tegnap végérvényesen elmúlt a nyár, elrajtolt az őszi politikai szezon. A nyitány éppen olyan volt, amilyenre számítottunk. Vagy még dermesztőbb. Tényeken, számokon és megvalósítható, reális ígéreteken alapuló miniszterelnöki helyzetértékelés, amely a ránk leselkedő veszélyeket sem hallgatta el.

Ezt követte az előválasztási kampány lelki terhétől megrészegült Gyurcsány pszichologizáló hablatyolása, ami próbálta az ellenkezőjét láttatni valóságként, mint amit a kormányfő felvázolt. Különösen hátborzongató volt, amikor a balliberális alternatív valóságban eltévedt böszme hazudozó Orbán Viktort vádolta azzal, hogy elszakadt a valóságtól, és az önmaga által teremtett démonokkal küzd, ahelyett, hogy a haza felemelkedésén munkálkodna.

Édes Istenem, ne hagyj el, sóhajtott fel ekkor Kövér László házelnök, és ennél pontosabban nehéz lenne összefoglalni, milyen érzések tolultak fel az ország felében. Már csak a másik felének kellene eldönteni, hogy a szemének hisz vagy lárifári Ferinek.

Mindenesetre van mit összehasonlítaniuk azoknak is, akik fogékonyabbak a politikai amnéziára. Nem volt még olyan régen, amikor egy előző válság idején minden parlamenti ülésszak kezdetekor rettegve vártuk a bejelentéseket arról, milyen megszorító intézkedések lehetetlenítik el még jobban életünket, mennyivel nő majd a gáz ára vagy a munkát terhelő adók mértéke.”

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 28 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Gyurcsány elitta az eszét azért nem emlékszik semmire.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés