Orbán Balázs állítja, a CEU nem költözött el

2021. szeptember 21. 7:21
„Ha valami úgy működik, mint egy egyetem, úgy néz ki, mint egy egyetem, akkor az minden bizonnyal egy egyetem” – fejtette ki az államtitkár.

Orbán Balázs, a Miniszterelnökség miniszterhelyettese Facebook-oldalán osztotta meg gondolatait a CEU kapcsán. Kifejtette, hogy jelenleg is 556 hallgató tanul Budapesten a „Soros-egyetemen”. Kommentben folytatta a gondolatmenetét: elmondta, hogy a CEU saját honlapja szerint 22 tanszékből 17 rendelkezik budapesti címmel, 14 kutatóintézetből 10 Budapesten is működik. Elmondta továbbá, hogy az egyetem könyvtára is itt van, ahogy a doktori iskolája is a fővárosban működik.

Ha valami úgy működik, mint egy egyetem, úgy néz ki, mint egy egyetem, akkor az minden bizonnyal egy egyetem.”

– zárta gondolatait az államtitkár.

Előzmények

A miniszterhelyettes Karácsony Gergely és a baloldal azon állítására reagált, miszerint Orbán Viktor nem tudja, hogy mi a különbség egy épület és egy intézmény között, miután az kijelentette, hogy látszik, hogy a CEU nem ment el, mivel még mindig itt van a könyvtára is.

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 153 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nézzük mit mond a CEU honlapja:
"A Bolognai-folyamat és a felsőoktatási reform követelményeivel összhangban számos mesterképzési és szakirányú továbbképzési szakunk rendelkezik magyarországi akkreditációval. A Közgazdaságtudományok és a Történelemtudományi doktori iskoláink Magyarországon is akkreditált doktori képzést nyújtanak. A doktori iskolákat és a mesterképzéseket a Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság (MAB) akkreditálta, az Oktatási Hivatal regisztrálta. Szakirányú továbbképzéseinket az Oktatási Hivatal regisztrálta. Mivel a LEX CEU következtében az egyetem arra kényszerült, hogy diplomát illetve fokozatot nyújtó képzéseit túlnyomórészt Bécsben kínálja, magyar akkreditációval rendelkező programjainak csak egy részére vesz fel új hallgatót. "

Ez Soros módszere: úgy jön, mint aki megy...Soros az aljas-sunyi álcázás technikájával akar uralkodni a tisztes-demokratikus módon politizáló polgárokon.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés