Orbán Balázs állítja, a CEU nem költözött el

2021. szeptember 21. 07:21

„Ha valami úgy működik, mint egy egyetem, úgy néz ki, mint egy egyetem, akkor az minden bizonnyal egy egyetem” – fejtette ki az államtitkár.

2021. szeptember 21. 07:21
null

Orbán Balázs, a Miniszterelnökség miniszterhelyettese Facebook-oldalán osztotta meg gondolatait a CEU kapcsán. Kifejtette, hogy jelenleg is 556 hallgató tanul Budapesten a „Soros-egyetemen”. Kommentben folytatta a gondolatmenetét: elmondta, hogy a CEU saját honlapja szerint 22 tanszékből 17 rendelkezik budapesti címmel, 14 kutatóintézetből 10 Budapesten is működik. Elmondta továbbá, hogy az egyetem könyvtára is itt van, ahogy a doktori iskolája is a fővárosban működik.

Ha valami úgy működik, mint egy egyetem, úgy néz ki, mint egy egyetem, akkor az minden bizonnyal egy egyetem.”

– zárta gondolatait az államtitkár.

Előzmények

A miniszterhelyettes Karácsony Gergely és a baloldal azon állítására reagált, miszerint Orbán Viktor nem tudja, hogy mi a különbség egy épület és egy intézmény között, miután az kijelentette, hogy látszik, hogy a CEU nem ment el, mivel még mindig itt van a könyvtára is.

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Kapcsolódó cikkek

Összesen 238 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
yndi
2021. szeptember 22. 12:19
Bonyolult, de az egykori index alapján egész jól meg lehetett érteni. https://index.hu/belfold/2018/12/03/ceu_kozep-europai_egyetem_becs_koltozes_soros_gyorgy_felsooktatas_becs_central_european_university/ Orbán azt bizonyára még nem olvasta, talán azért van összezavarodva.
Dorset Naga
2021. szeptember 21. 19:32
Nos, ezért kellett bent tartani a 2005-évi törvényben.
Highlander07
2021. szeptember 21. 18:22
Bmeg, még ezzel dicsekedsz, te ostoba idióta barom... A sok fidesztálib meg ennek örül... Szégyellje magát orbán meg a kormány, hogy nem vágták ki ezt az ügynökképzőt az országból!
istvanpeter
2021. szeptember 21. 14:08
De valaki, aki arra jár, nézze már meg, hogy mi van a cégtáblán.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik