Nagyi, döntsd romba az energiarendszert!

2021. szeptember 21. 11:23

Levélgenerátort készítettek, amelynek segítségével a zöldunokák szívhez szóló üzeneteket állíthatnak össze nagyszüleiknek.

2021. szeptember 21. 11:23
null
Francesca Rivafinoli
Francesca Rivafinoli
Vasarnap.hu

„Valóságos wunderwafféval álltak elő a klímavédő ifjak Németországban a választási kampány finisében, maga Fekete-Győr András se találhatott volna ki frappánsabbat: levélgenerátort készítettek, amelynek segítségével a zöldunokák szívhez szóló üzeneteket állíthatnak össze nagyszüleiknek, elmagyarázva nekik felemelt mutatóujjal, hogy mind meghalunk, ha az öregek nem a klímamentőkre (értsd: a Zöldekre) szavaznak.

Az elképzelés valami olyasmi, hogy a kiskorúak az előre megadott bugyuta panelekből összeollózzák maguknak a kampányanyagot a klassz okostelefonjukon vagy táblagépükön vagy laptopjukon (csak győzzenek választani az arzenálból), majd kinyomtatják és a Mekibe menet postára adják, hogy az életüket mobilnetes streamingszolgáltatások nélkül élő falusi dédik is megtanulják végre, mennyire fontos az éghajlattudatos szavazás.

A levelek összerakásánál olyan opció nincs, hogy az unoka udvariasságból megkérdezze idős felmenőitől, hogy vannak, mint vannak, ellenben ki lehet választani például olyan mondatot, hogyaszondja:

»Félek, hogy hamarosan már egyáltalán nem lesz normális időjárás, és nyáron a forróságtól többé nem fogunk tudni kimenni a szabadba.«

Ettől a kiforrott érvtől kellene a nagyszülőnek észhez térnie és leszavaznia azokra a Zöldekre, akik már 2030-ra a komplett energiaellátást (így a légkondik működését is) a „normális” időjárástól és konkrétan az optimális erősségű, éjjel-nappal egyenletesen fújó széltől tennék függővé.

Az érzékenyítő levelek arra se térnek ki, vajon mennyi rezsitámogatást küldenének saját zsebpénzükből a klímaszorongó gyerekek az özvegy nagyinak, aki az energiarendszer átalakítása nyomán és a számlákba beépített megújulóenergia-pótdíj miatt mára már a világ legmagasabb áramárát fizeti (és akkor ez még a szoft verzió, nem a Zöldeké). Energiatárolási megoldások híján ugyanis pillanatnyilag még az is pénzbe kerülhet, ha verőfényes napsütés mellett optimálisan pörögnek a szélturbinák – hisz a felesleget végszükség esetén valahogy rá kell tukmálni a szomszédos országokra.”

Fotó: JULIAN STRATENSCHULTE / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
C.Dömötör
2021. szeptember 21. 21:13
A zöldeket semmi sem feszélyezi. A videó undorító. A kancellár jelöltük, Annalena, a kínos tévedések világbajnoka, azt mondta a TV vitában, hogy az, aki ebben az évben születik, az 80 évesen, 2100-ban, 7 méterrel magasabb vízszintet fog találni az óceánoknál. Senki sem nevetett. Pedig ez egy hihetetlenül tudománytalan, ostoba, és olcsó vicc volt.
mucsay
2021. szeptember 21. 20:02
ha a szülők és nagyszülők hagyják ezt, akkor így jártak
röviden
2021. szeptember 21. 19:19
Nem lennék mostanában Oma Németországban...
feux follets
2021. szeptember 21. 16:29
Ezek a mocskos német ökofasiszták már a múlt évben odáig mentek, hogy nyolc - tíz éves ártatlan gyerekekkel énekeltetik a Westdeutsche Rundfunk primetime adásában, hogy: " Meine Oma ist eine alte Umweltsau........... " / Az én nagymamám egy öreg környezetkárosító disznó / https://www.merkur.de/politik/kinderchor-wdr-oma-umweltsau-lied-text-video-zr-13391381.html
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik