Tóth Gabi hazugságtól bűzlő megtérése

2021. szeptember 20. 09:23

Tóth Gabi nyilvánosan vállalt fel egy olyan szerepet, amely förtelmesen giccses és velejéig hazug.

2021. szeptember 20. 09:23
Puzsér Róbert
Puzsér Róbert
Hírklikk

„Különös koalíció állt össze a nyilvánosságban azzal a küldetéssel, hogy a neofita keresztények legújabb nemzedékének hitvalló mártírját, Tóth Gabit védelmébe vegye.

Vállt vállnak vetve küzd a menyecske becsületéért a TV2 Totem című műsorának túlélőjéként parádézó férj, a húga iránt együttérzést fakasztani igyekvő testvér, a harag mértékét túlzónak érző női coach és a kormányzati propagandamédia megannyi keretlegénye, akik most épp az elfogadás fontosságát hangsúlyozzák, holott billentyűzeteiken még fel sem száradt a tegnapi karaktergyilkosságaik során kiontott vér – s még a macskájának fotóiról elhíresült gyurcsányista uszító is bullyingot kiált Tóth Gabi védelmében, miközben Novák Katalint mértéktartásáról és úriemberségéről tanúságot téve »náci féreg« megnevezéssel illeti.

Nos, tisztázzuk: a »bullying« kifejezésnek jelentése van – privát szférában, személyes élethelyzetben, mondjuk iskolában, munkahelyen vagy tömegközlekedésen zajló, erőszakos zaklatás megnevezésére szolgál. Az ország egyik legismertebb celebjének, a vakuk villanófényében sütkérező médiahisztérikának a magyarok arcába tolt hazugságát és ízléstelenségét illető vélemény nem bullying. A neve: szabad nyilvánosság, kritika, társadalmi immunválasz.

Tóth Gabi nyilvánosan vállalt fel egy olyan szerepet, amely förtelmesen giccses és velejéig hazug, s amely nem mellesleg maradéktalanul kiszolgálja a kétharmados állampárt identitáspolitikai igényeit. Tóth Gabi tévesen azonosítja a problémát, amikor kifejezésre juttatja, hogy a YouTube-csatornájáról kitiltott felhasználók azért minősítgették és gyalázták őt, mert keresztény. Épp ellenkezőleg: azért minősítgették és gyalázták, mert nem hiszik el neki, hogy keresztény. Nem ismernek rá a damaszkuszi úton megtért Pál apostolra abban, aki Mészáros Lőrinc tévéjének két gyűlölethíradója közt Sztárban Sztár lesz Majka oldalán. Nem ismernek rá a Szűzanyára a gyermekét reklámhordozóvá tevő gondviselő személyében, s különösen azután nem, hogy önérzetesen kinyilvánította: belátja, hogy ezzel árt a kislányának, úgyhogy soha többé nem mutogatja őt a nyilvánosságban – és aztán mégis megtette. Nem ismernek rá Tóth Gabiban a homo novusra az alapján, amit az elmúlt években előadott, és az alapján, amit ma nap mint nap előad. Hiába meresztik a szemüket, nem látják a megtéréshez tartozó változást: nem látják a szellem, a lélek és az erkölcs forradalmát – látják viszont Gabi és férje kereskedelmi tévés szerződéseit, s látják az illiberális rendszer igyekezetét, hogy a Jézus Krisztushoz meg az Orbán Viktorhoz való hazatérés aktusait asszociatív viszonyba hozza éppúgy, mint a homoszexualitást és a pedofíliát. Egy csipetnyi empátiával maga Tóth Gabi is beláthatja: nehéz úgy érezni, hogy a kormányzati média ünneplésével, a pápa előtt rendezett fellépésével és a zsíros állami megrendeléseivel együtt járó hitéleti fordulata ne hideg számítás eredménye volna.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 195 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Osztap Bender
2021. szeptember 21. 08:37
Tudod Tuzsér (mert annak, hogy puzsér, semmi értelme nincsen) én nem vagyok vallásos, de mindig tiszteltem apósomékat azért, mert bárhol voltak, vasárnap reggel elmentek a legközelebbi templomba. Ezen kívül abban az egyben igazat adtam anyósomnak, hogy aki templomba jár, ott nem tanulhat rosszat. Csípi a szemed, hogy nem te "énekelhettél" vagy böföghettél valami színpadon a pápának, mikor itt volt? Minden képzettség, tudás, tehetség nélkül jártatod a lepcsest, azt sem tudod, mit beszélsz, de csak mondod, mondod a baromságokat. Ha nőnek születsz, talán már a fürdősök is bevettek volna maguk közé Jancsi bohócnak.
Krupp Skya
2021. szeptember 21. 07:19
Gabi hazudik, mondja a hazudtunk reggel éjjel meg este seggszagtól bűzló seggnyalója.
amca
2021. szeptember 20. 20:11
Robi ,sztem te még mindig behuggyozol ,mint gyermekkorodban. Éjjel sírsz ,mint kiskorodban,biztos molesztáltak. Neved elvileg csigaszedő,de gondolom inkább szarhevő. legalábbis ez jön ki a szádon..
Láncfűrészes Attasé
2021. szeptember 20. 18:34
Puzsérnak újra és újra igaza van. A katolikus látványsóba cirkuszi bohócként és biodíszletként berángatott Tóthgabikát, mint katolikus ikont, el kellene engedni inkább, a karaktere amortizálja az egyház mondanivalóját, lerángatja azt a liberális kulturális törzsből kinőtt médiamocsár technológiai világába. Egyszerű reklámfiguraként, audiovizuális kellékként pont úgy üresíti ki azt, mint ahogy a píszi a nő meg a férfi fogalmát és jelentését és viszonyrendszerét. Persze a homályos álkonzervatív álkereszténység marketingjére kiválóan alkalmas, ahogy a Youtube is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik