Lehetőségnek nevezte a járványt a Momentum elnökségi tagja

2021. szeptember 21. 15:52

A Mandiner által megszerzett, tavaly nyári felvételen Tóth Endre elnökségi tag beszél arról, milyen hatása lehet a koronavírusnak a politikai viszonyokra.

2021. szeptember 21. 15:52
null
Kacsoh Dániel
Kacsoh Dániel

„Mi a Momentumban az oktatási rendszer megújítását, modernizálását tartjuk az ország előtt álló legfontosabb feladatnak, hiszen csak így válhat Magyarország a 21. század nyertesévé” – lelkendezett márciusi Facebook-bejegyzésében Fekete-Győr András pártelnök, bejelentve, hogy Tóth Endre, a Momentum oktatáspolitikusának és elnökségi tagjának vezetésével egy ambiciózus oktatási reformtervezetet alkottak meg.

Tóthot azóta Budafok-Tétényben indítja pártja a képviselő-jelöltségért az előválasztáson, riválisa az MSZP-t a DK kedvéért elhagyó Molnár Gyula volt XI. kerületi polgármester.

A magát hívő keresztény embernek nevező Tóth Endre azonban egy a Mandiner birtokába került felvétel tanúsága szerint igen sajátos módon viszonyul a demokratikus versenyhez. A belső, alighanem tavaly nyári Skype-egyeztetésről készült anyagot egy csalódott momentumos juttatta el szerkesztőségünkhöz.

Idézzük Tóth Endrét:

Ugye most beütött ez a járvány, meg a nyomában lévő válság, és ez egy (…) nagy lehetőség arra, hogy visszaszorítsuk a Fideszt.”

A momentumos politikus tehát azt a pandémiát nevezi „nagy lehetőségnek”, ami mintegy harmincezer magyar ember halálát okozta.

A momentumos politikus úgy folytatja, meg kell találniuk azt a 106 embert, akit indítanának az előválasztáson, s bár az „ellenzékkel koordinálni fogunk, de nem mehetünk úgy oda, hogy nincsen 106 jelöltünk, mert akkor hogy tárgyalunk”. Meg is jegyzi, hogy bár a 2019-es EP-választáson jól szerepeltek, az önkormányzati választások előtti egyeztetéseken „nem lehetett olyan nagy mellényünk, mert egyszerűen nem volt rá emberünk”.

Nyitókép: Facebook

Kapcsolódó cikkek

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Cséfy
2021. szeptember 22. 00:00
--
B_kanya
2021. szeptember 21. 22:51
AMúgy minden krízis egyben lehetőség is, de a Fidesz ebben (is) a jó kormányzás bizonyításának lehetőség látta, pár "vidéki" ellenzéki polgi is talán (nem lennék meglepve, ha Botka alatt Szeged egész jól boldogult volna - pedig van neki is vaj és SZEVIÉP a füle mögött) ... ...de a moslék kizárólag és rögtön "a Fidesz elleni lehetőséget", nem számít hány peon meg pártdroid döglik bele.... (És a cikket idézve: nem, nem halt meg 30e ember COVIDban. 30ezren meghaltak a fertőzöttek közül, de az eddigi időszak a járvány előtti öt év átlaghoz mérve nem hozott ekkora többlet-halálozást. )
zakar zoltán béla
2021. szeptember 21. 21:04
éjjen és virgácsozzék nagyattila népművelő ötlete
edieTHEGREATeagle
2021. szeptember 21. 20:22
Nem teljesen értem, mi ezzel a baj. A párttársainak sokkal lazábban fogalmaz az ember, lefogadom hogy ezer és egy hasonló jellegű megjegyzés hangzott már el más pártok belső egyeztetésein. Vihar egy pohár vízben. A Momentummal ellentétben a fidesz nem csak beszélt róla, hanem meg is csinálta: 10 milliárdokat kaszáltak a különböző lélegeztető gépek és vakcinák beszerzésein, valamint ők aztán tényleg politilai haszonszerzésre használták a rendkívüli felhazalmazási törvényt. Inkább ezen kellene hörögnötök.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik