Előválasztási káosz: még mindig nem lehet online szavazni

2021. szeptember 20. 10:00
Az összeomlás után két nappal sem sikerült kijavítani a hibákat.

Még mindig nem érhető el a szavazás funkció az előválasztás weboldalán – írja a Magyar Nemzet. A portál a Blikkre hivatkozva beszámol arról, hogy ugyan az előválasztást reklámozó oldal nem halt le ezúttal, azonban az online szavazat leadásánál a négylépcsős folyamat első fokán nem lehet továbblépni. A hibát a közösségi oldalakon is megerősítik a kommentelők, akik hasonló jelenségekre panaszkodnak. Úgy tűnik, hogy a szombati összeomlás után két nappal sem sikerült kijavítani az előválasztási szerver hibáit.

Emlékeztettek: szombaton a kampányoló baloldali pártok több magyarázattal is előálltak, hogy miért omlott össze a honlap. Volt olyan elmélet is, amely szerint túl sokan akartak egyszerre szavazni, majd programhibát is emlegettek. Pár óra elteltével azonban már

a kormányt kezdték el hibáztatni

amiatt, hogy elérhetetlenné vált a weboldaluk. A legújabb verzió szerint terheléses támadás lehetetlenítette el a hétvégi előválasztást, ami egyenesen Kínából érkezhetett – vélik a baloldali pártok, valamint az előválasztást szervezők és szakértőik.

 

Nyitóképen: Gyurcsány Ferenc Egerben. Fotó: Facebook

Összesen 273 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hahahahaha!
Ezidő alatt lölő nyert 1 áramszolgáltatót és 3 kastályfelújítást.

Na, ki az ügyesebb?

Válaszok:
opht | 2021. szeptember 20. 10:18
Kvasztics Fedor | 2021. szeptember 20. 10:32

Magad is belátod, hogy épül az ország, nőnek a bérek, működik minden. Te meg mégis gyurcsányista vagy.

Ez a Zorbán és a kínaiak... nagyon támadnak!


:)))))))))

Több, mint egy milliárdba kerül az előválasztás. A jelölteknek nem kell elszámolni a pénzzel. Úgy tűnik, hogy az informatikai rendszerre már nem maradt elegendő pénz

Online még mindig nem. Mi van a sátrakkal? Nem találkoztam még ma hosszú, tömött soros szavazásra várakozó fotókkal.. Még photoshoppal se sikerül?

Szerinted kinek van hasznára ez a cirkusz? A kormánynak, mert újabb vádaskodásra ad okot, vagy az összefogásnak, mert újabb lehetőséget kapnak a diktatúra miatti panaszkodásra?

Szerinted az alkotmány egyszerű félresöprésével, az elszámoltatásokkal, vagyonelkobzásokkal, földönfutóvá tevéssel hergelt tömeget mi mozgósítja jobban: egy simán, gond nélkül zajló online szavazás, vagy pedig egy, a hátuk mögött előre megrendezett, és másokra fogható rendszerhiba?

Amerikai hekkerek be akartak avatkozni az orosz választásokba, csak
eltévesztették az országot.

Ja persze, Kínából. A Sinopharm bosszúja.

Ma is megjelent a Washington Postban...

Cloudflare-t használnak. Vagy nem tudják, hogy a Cloudflare-nek van DDoS védelmi szolgáltatása, vagy tudnak róla, csak nem tudják, hogyan kell használni.

nick89 2021. szeptember 20. 10:15
504
Hahahahaha!
Ezidő alatt lölő nyert 1 áramszolgáltatót és 3 kastályfelújítást.

Na, ki az ügyesebb?

Ma is bukik a Zorbán... 2021. szeptember 20. 11:58
4
@nick89
Miért, te tudnál üzemeltetni egy áramszolgáltatót, idióta bolsi?

Ez a bolsevista suttyók csodafegyvere: az aljas irigység, a gyűlölködés. Semmi mást sem tudtok ezeken meg a lopáson kívül.

A lölő a gázszerelő ipariiskolába is már kiemelkedett konzorciumból, közbeszerzésből meg áramszolgáltatóból, mert ezt ott tanították, ugye, birka?

Közben folyamatosan jönnek a sponzorált hirdetések facebookon az elöválasztásról. Karácsony, Momentum és a többiek kéretlen reklámjai. De hát olyan hatalmas az érdeklödés, akkor minek szórják a pénzt fizetett hirdetésekre?

Ez a rendszerhiba nem az ellenzék alkalmatlansága. Lehet rajta mosolyogni, poénkodni, de az ellenzék nem informatikusokból áll. Az ellenzéknek dolgozó informatikusok hibája pedig nem vetíthető ki a politikusokra.

Szemben azzal, hogy a rendszer meghibásodását rögtön hackerekre lehet fogni, bárkik is legyenek azok.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés