Lehalt a rendszer, majd hétfőn folytatódik az előválasztás

2021. szeptember 18. 13:56

Bár hosszú hónapok óta erre készült az ellenzék, az előválasztást lebonyolító rendszer percek alatt megadta magát.

2021. szeptember 18. 13:56
null

„Hatalmas siker az előválasztás – két órás leállás az erőforrásbővítésért” – írta a baloldali előválasztás hivatalos Facebook-oldala, igaz, hogy a kétórás leállásról kiderült: sokkal több órás lesz, az Országos Előválasztási Bizottság friss közleménye szerint ugyanis

Az előválasztás hétfőn fog folytatódni

Mint ismert, szombaton elindult a baloldali előválasztás, de rövidesen le is állt. Az Országos Előválasztási Bizottság közleménye alapján akkora volt az érdeklődés, hogy a rendszer nem bírta terhelést, ezért fel kellett függeszteni a szavazást, hogy bővítsék a kapacitásokat.

„Mostanra teljesen világossá vált, hogy ma reggel 6 óra és délelőtt 10 között a változást akaró választók tömegei mellett más valakik is érdeklődtek az előválasztás iránt: jelenleg ismeretlen eredetű, tömeges terhelés érte az előválasztás háttérrendszerét” – olvasható az Országos Előválasztási Bizottság  szombat délután kiadott közleményében

A szervezők állítása szerint nem sima túlterhelés vagy jól ismert támadási formák, hanem egy

összetettebb, több lépcsőből álló visszaélés történhetett”.

Arról tájékoztatnak, hogy az előválasztás azonnali folytatása a jelenlegi formában nem pontosan felmérhető technikai kockázatokat hordoz. „Ugyanakkor az is világossá vált, hogy ezek a kockázatok nagyjából egy nap ráfordítással kezelhetők” – teszik hozzá.

Nyitókép: Előválasztás 2021 weboldala

Összesen 205 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
LouieS
2021. szeptember 18. 18:57
„A hatalom emberei megijedtek attól, hogy az emberek szombat reggel tömegesen akarják kinyilvánítani a véleményüket az előválasztáson, tömegesen kívánnak hitet tenni a változás mellett” "A Gyurcsány Ferenc, Jakab Péter, Schmuck Erzsébet, Kanász-Nagy Máté, Fekete-Győr András, Kunhalmi Ágnes, Tóth Bertalan, Szabó Tímea, valamint Karácsony Gergely által jegyzett szöveg szerint 'a Karmelita kolostor urai' támadást indítottak az informatikai rendszer ellen."
CsakOlvas
2021. szeptember 18. 17:37
Mazsolák vagytok, ugyan ki foglalkozna veletek? Az elővigyázatosság persze nem árt. Ami a választási szoftvereteket illeti: - mesterségesen csináljátok a hangulatot, mint a Pegasus-nál. Minimális szakértelem nincs a hátatok megett, legalább azonban a pofátok nagy. Nullák vagytok szakmailag, és ezt mostantól sokkal többen tudják, mint én :) Mazsolák :) Rühes, gerinctelen, hazátlan lények. Hülyeségekkel foglalkoztok, mikor ég a ház, hej. Bosszút veszünk még rajtatok.
Akitlosz
2021. szeptember 18. 16:46
Ez nagyon gyakori hiba. Csinálnak egy informatikai rendszert, honlapot, szolgáltatást, letesztelik, szuperül működik. Semmi gond vele. Amíg kevesen használják. Élesítik és gyorsan összeomlik, amint többször annyian akarnák használni. Főleg, ha a szervereket valami másik, külső cég "felhőszolgáltató" vagy mi - a felhők tök ingyen vannak az égen, felesleges azokat szolgáltatni - és az ilyen szolgáltatók dinamikusan rendelik hozzá az erőforrásokat a felhasználóikhoz. Amennyire éppen szükség szokott lenni, annyi szerverkapacitást csak. Nem százszor annyit. Aztán ha hirtelen sokkal több kellene ... összeomlás. Ezért szívás idegen cégek ilyen szolgáltatását igénybe venni. Az sem tudja az ember, hogy pontosan hol vannak az adatai konkrétan fizikailag.. A szerverek felett nincsen hatalma. Na persze saját erőforrásokkal sokkal drágább, de arra legalább van befolyása az embernek. Itt nem tudom, hogy konkrétan pontosan mi történt, de ilyesmire tippelek.
Friedrich Ferdinand von Beust
2021. szeptember 18. 16:36
Én mondtam, hogy ehhez kevés lesz egy gamer laptop.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!