Máma kiemelkedően jó a kedvem, talán újraindul az előválasztási szerver

2021. szeptember 20. 8:22

Kontra
Facebook
Felmerül a kérdés: ezek után vajon mennyire tekinthető majd legitimnek az eredmény?

„Az előválasztás lebonyolítását végző csapatnak az ellenzéki bohóc-koalícióval szemben támasztott, nem túl magas elvárásokat is sikerült alulmúlnia. Gyakorlatilag az indulás pillanatában úgy adta meg magát az online szavazásra kialakított rendszerük, mintha nem egy országos érdeklődésre számot tartó közéleti eseményhez, hanem egy általános iskolás szülői munkaközösség tevékenységéhez készült volna a felület.

Míg az első hírek még a kormánykritikus médiumoknál is technikai problémákról szóltak, mostanra egymás után születnek a tipikus komcsi felelősséghárítással fűszerezett üldözési mániás elméletek, miszerint VALAKIK (Orbán, Fidesz stb.) túlterheléses támadással akarták ellehetetleníteni a demokrácia online ünnepét. De vajon a feltételezett rosszindulatú elkövető mit nyerhetne egy ilyen »merénylettel«?

Az online szavazórendszer azonnali, totális csődje is azt mutatja, az internet milyen ingatag, ellenőrizhetetlen eszköz a képviselő- és miniszterelnök-jelöltek megválasztásához. Felmerül a kérdés: ezek után vajon mennyire tekinthető majd legitimnek az eredmény?

Azt már régóta tudjuk, hogy az előválasztás az a cirkuszi komédia, ahol rajthoz állnak a tehetségtelen, de ambiciózus politikusok (a posztnácitól az újkomcsiig bezárólag, a szivárvány minden színében), majd Karácsony Gergely győz. A zárt ajtók mögött előre lejátszott pártalkukon a színjáték mit sem változtat: Gyurcsány emberei közül a főpolgármester lesz majd Orbán Viktor kihívója jövő tavasszal. Ehhez pedig teljesen felesleges helyrehozni az előválasztás internetes felületét.”

Nyitókép: Facebook

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 48 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés