Komoly előrelépés várható Gyárfásék perében

2021. szeptember 20. 15:26

A Fenyő-gyilkosság ügyében folyamatban lévő büntetőper tárgyalása kedden folytatódik.

2021. szeptember 20. 15:26
null

A vádirat szerint Gyárfás Tamás elsőrendű vádlott először Tasnádi Pétert bízta meg üzleti riválisa megöletésével, aki ezt nem hajtotta végre. A Nap TV egykori producere ezt követően fordult Portik Tamáshoz, az alvilág egyik meghatározó figurájához, aki végül a szlovák Jozef Roháčot bérelte fel Fenyő János médiamogul megölésére.

Mint a Magyar Nemzet emlékeztet: 1998. február 11-én, nem sokkal este fél hat után Fenyő autójával egy piros lámpánál várakozott a budapesti Margit körút és Margit utca sarkán, amikor egy ismeretlen fegyveres férfi a mögötte haladó autóból kiugrott, és az anyósülés felőli ablakon keresztül 20-25 lövést adott le a vállalkozóra, aki a helyszínen életét vesztette.Az ügyben indított nyomozás során az már korábban kiderült, hogy Fenyő Jánost egy szlovák bérgyilkos, Jozef Roháč ölte meg. A férfit ezért 2017-ben jogerősen életfogytiglanra ítélte a bíróság. A felbujtó személy, személyek kiléte ekkor még ismeretlen volt.

Az eljárás akkor kapott újabb lendületet, amikor Gyárfás Tamást ismeretlenek 2018-ban évekkel korábban készített hangfelvételekkel megzsarolták. A volt producer feljelentést tett, ezt követően a nyomozók a Farkasréti temetőben találták meg azokat az adathordozókat, amelyeken Portik Tamás és Gyárfás Tamás beszélgetései hallhatók.  

Gyárfás és Portik egyelőre tagad, ugyanakkor a bíróság által kirendelt eseti nyelvész szakértői vélemény szerint a rendőrség hangfelvételei alátámasztják a vádiratban foglaltakat. 

Nyitóképen: Gyárfás Tamás. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Kapcsolódó cikkek

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
geyza1947
2021. szeptember 21. 10:24
Szerintem elmeszelik Gyárfást !
cutcopy
2021. szeptember 20. 23:48
Na tessék, a komcsik idejében nem újságírót gyilkoltak, hanem az újságíró gyilkolt..
Ganaji Bordon
2021. szeptember 20. 21:58
A mai első magyar Nemzet cikk ( Gyurcsány öszödi beszédének kiszivárogtatóiról ) hivatkozik a Pesti srácok által közölt Laborc , Portik közti találkozó lehallgatási jegyzőkönyveire. Kikerestem.( Nem tudom most linkelni 2014-es közlés, keressétek meg, 40 oldal) Tanulságos. A két részletben letölthető leirat 2. részének vége az érdekes, amikor Laborc és Glemba ketten maradnak. " Megcsinálták az új generációt"
Sróf
2021. szeptember 20. 21:13
Gyárfásnak semmi félnivalója, ha böribe kerül, az egyik moslékos fosbolsevik neki is ugyanúgy kinyomtatja majd az internetet, ahogy Portiknak Juhász Péter.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik