Nemzeti minimumot oltásügyben!

2021. szeptember 20. 09:04

Nehogy már a tudomány térdeljen le a vágyvezérelt szektaszellem előtt!

2021. szeptember 20. 09:04
null
Constantinovits Milán
Mandiner

A negyedik hullám küszöbén állunk. Újabb vírusmutációk szövődnek világszerte, a fertőzöttek száma lassan és alattomosan emelkedik. Mint valami poszt-apokaliptikus thrillerben, ahol a fehér köpenyes tudósok maroknyi csapata veszi fel a harcot az emberiséget fenyegető halálos járvánnyal.

Azonban nem elhanyagolható a különbség a valóság javára, hogy nekünk bizony van választási lehetőségünk, van cselekvési terünk akkor is, ha nem csúcslaborokban kísérletező tudósok vagyunk.

A mozgástér neve: oltás és felelős közösségi jelenlét.

S hogy miért fontos a közbeszédben forrón tartani a témát? Nem, nem öncélú riadalomkeltésről, az újságírói fantáziát megtermékenyítő világvége-forgatókönyvekről van szó. Hanem arról a szomorú tapasztalásról, hogy a vírus hol szorosabb, hol enyhültebb foglyában eltöltött két év sem bizonyult elégségesnek ahhoz, hogy

össztársadalmi konszenzus alakuljon ki a túlélés legalapvetőbb stratégiájáról.

Az egészségtudatos magatartás ugyan egyéni döntések láncolata, amely azonban az aktuális társadalmi klíma nyomán formálódik. Dr. Gődény és társai egy valóságtól tudatosan elzárkózó, dogmatikus (tév)hittel átitatott, szektaszerűen működő társadalmi szegmens, amely virulensen újra és újra erőre kap, hangot ad mérgező nézeteinek.

Ha nem lenne elég a mindennapos, facebookos tapasztalat, e jelenség a valóságban is szembeköszön, ahogy e sorok írójával történt a Móricz Zsigmond körtéren. Az előválasztási hevület mellett ugyanis az oltástagadók is teret foglaltak a napokban. „A kényszeroltás ellenszere az Alaptörvény érvénytelensége” – tündökölt egy tekintélyes transzparensen (lásd nyitókép) a logikai hajtűkanyar. Felvételről pedig a legkeményebb vakcinafób kiselőadás zengett. Csak a fő megállapítások: az oltással a kormány az állampolgárokat kontrollálja, a vakcina maga a programozott halál, a kórházak beoltottakkal telítettek, az oltáskonteóra rámutató tudósokat titkosszolgálati módszerekkel hallgattatták el és a többi.

A délutáni napsütésben inkább csodálkozó arcok méregették a performanszot, nagyobb tömeg nem gyűlt össze. A jelenséggel mégis érdemes foglalkozni, ugyanis az oltásszkeptikus szekta egészen más társadalmi kockázattal üzemel, mint mondjuk az önjelölt nyelvtörténészek (Baszjad Izüt!), a Balaton-tagadók vagy az 5G-ellenzők ámokfutása. A tudományos orientációs zavar az oltástagadók esetében ugyanis

konkrét életveszélyt jelent a társadalomra, emberéletekben mázsálható kártékony hatása.

Az okokat bőven lehetne fürkészni, egészen a konszenzuális tudományosság gyatra önkommunikációjától a vágyvezérelt gondolkodás messzire nyúló gyökeréig, ám annyit mindenképp rögzítsünk, hogy bizonyos kérdésekben égető szükség lenne nemzeti minimumra. A külhoni magyarsággal való összetartozás, a nemzeti önrendelkezés vagy az oltás lényegessége pedig ilyen ügy.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 281 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nebulo15
2021. szeptember 21. 08:40
Az oltáselleneseknek nem elég az a tény, hogy az oltással a súlyosabb következményekkel járó fertőzés esélye egy tizede (vagy még kisebb...) az oltottak esetében szemben az oltatlanokkal, akkor nincs mit tenni. Szokták mondani aki hülye haljon meg. Persze amikor eléri a baj a mentő, a magas színvonalú kórházi ellátás az dukál. Szerintem az ő esetükben a mentő ne érjen rá azonnal értük rohanni, a kórházban kapjanak pár napig kalmopirint, stb.. A lélegeztetőgép is árthat mint a vakcina, tehát azt se koptassuk idejekorán. Egy helyszíni közvetítés pár ilyen elmebetegről valószínűleg sok oltásellenest észre tudna téríteni.
Fábián Györgyi
2021. szeptember 20. 22:17
A "vágyvezérelt szektatagokhoz" úgy tűnik, most az USA FDA (Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatala) is csatlakozott. Érdemes az elhangzottakra is figyelni, nemcsak a harmadik oltás elutasításáig figyelni. Robert Kennedy Jr. győzött. (https://www.alternativhirek.com/2021/09/bomba-fordulat-az-fda-vakcina.html).
Rugo
2021. szeptember 20. 15:40
"a fehér köpenyes tudósok maroknyi csapata veszi fel a harcot az emberiséget fenyegető halálos járvánnyal" --- Ez hülyeség - a valóságban hatalmas profitot termelő gyógyszergyárak ontják a nem megfelelően kipróbált vakcinákat.
Akitlosz
2021. szeptember 20. 15:35
"emberéletekben mázsálható" A fogalmazásából jól látszik, hogy mennyire sokra tartja a szerző az emberéleteket. "Harminc mázsa kommunista, szállítása oda-vissza."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik