Hátba lőtték

2021. szeptember 19. 6:58

Kovács Zoltán
Élet és Irodalom
Ferenc pápa úgy járt Magyarországon, hogy gyakorlatilag tudomást sem vett Orbánról.

„Orbán Viktor túljutott kormányzásának alighanem legmegalázóbb mozzanatán: Ferenc pápa úgy járt Magyarországon, hogy a szentatya gyakorlatilag tudomást sem vett róla, de azokról sem, akik ennek a kurzusnak a közjogi méltóságai. A tudósítások arról számoltak be, hogy a Ferihegyen reggel nyolc órakor landolt gépből kilépve azonnal a Szépművészeti Múzeumba hajtatott, ahol félórányi időtartamban figyelmesen végighallgatta a köztársasági elnök tájékoztatóját. A felek néhány szót váltottak, majd Ferenc pápa a protokolláris fotózkodás után püspökök előtt beszélt: fontos, hogy a magyar társadalom szolidárisabb és befogadóbb legyen – mondta, ezzel egyben el is intézte Orbán Viktor korábban neki mondott szavait, miszerint arra kérte Ferenc pápát, hogy ne hagyja elveszni a keresztény Magyarországot.

Hogy ezt követően, 8 óra 45-től Orbán és Áder mit csinált, hova ment, arról nincs hír. A szentatya misét celebrált, majd elhagyta az országot. Hogy aztán például a miniszterelnök által hosszú évek óta és módszeresen előidézett eszmei zűrzavarban mik járhattak dr. Erdő Péter bíboros fejében, azt elgondolni is nehéz, mindenesetre az esztergom-budapesti érsek mindvégig ott lépdelt az események és a szentatya nyomában. Az viszont tény, hogy a kormányfő keresztényvédelmi halandzsáiról még sosem bizonyosodott be ilyen tisztán, hogy azokat még a szentatya is képtelenségnek tartja, és nyilván kulturáltan, de határozottan vissza is utasította, amikor szolidaritást kért a magyar kormánytól, nyilván Orbántól is. Nem vagyok abban biztos, hogy a magyar miniszterelnök ebből bármit is megértett, de akár megértette, akár nem, a szentatya intelmeit a továbbiakban is semmibe veszi.”

Fotó: MTI/AP/Tiziana Fabi

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 143 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Feri pap eljött Orbánhoz véleménycserére. Ez Feri pap részéről úgy
nézett ki, hogy idejött a saját véleményével és lecserélte azt Orbánéra.

Ennyit a tudomásul sem vett-ről.

Ez a fószer csak nyomja a tudatlan dumáját: mivel a pápa Vatikán állam államfője, ezért politikailag Áder vendége volt, nem Orbáné. Maga a pápa is cáfolta ezt a dögunalmasan hazudozó pasast, mert nyilatkozta, hogy a 40 perces beszélgetés nagyon jó hangulatú volt, s ehhez minden résztvevő jelenléte hozzájárulást jelentett.

Ja, és nem nevezte cápának, ahogy az 91-ben dívott a köreikben.
Képmutató.

Arról nem beszélve, hogy Orbán református. Nem pápista.

Láthattuk, hogy a pápát a zsidók nem zavarják.
Téged viszont miért?

Orbán Viktorral kétszer találkozott, Ferenc pápa.

Ez a Kovács egy féreg, a legundokabb komprádorok közül.
" még sosem bizonyosodott be ilyen tisztán, hogy azokat még a szentatya is képtelenségnek tartja, és nyilván kulturáltan, de határozottan vissza is utasította, amikor szolidaritást kért a magyar kormánytól, nyilván Orbántól is."
bebizonyosodott -
nyilván visszautasította -
szolidaritást kért -
Ezek csak a Féreg fantáziájában léteznek, nyoma, leírva effektíve: nincs sehol.

Helló! Tök jó ez a szépnapot napocskás köszönés! :)))

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés