Eltartott kisujjak

2021. szeptember 19. 15:54

Németh Péter
Népszava
Nem, kérem, nem lehet itt eltartott kisujjal jogászkodni, hisz egy olyan országban élünk, ahol a törvényességnek csak a látszata él.

„Csakhogy: vajon tényleg szabályosnak, erkölcsileg és jogilag is megalapozottnak lehet-e tekinteni, hogy a hatalom ellenőrzéséből teljesen kihagyták az ellenzéket? Elfogadható-e, hogy a parlamenti többséget arra használták, hogy folyamatosan a saját érdekeik alapján hajlítgassák a törvényeket? Tényleg törvényesnek tekinthető-e, hogy a rendeleti kormányzást kihasználva a járvány megfékezéséhez nem szükséges határozatokat hoztak? És vajon mennyire fogadható el jogállaminak és etikusnak, hogy a veszélyhelyzet hatálya alól kivonnak egyes rendelkezéseket, meglehetősen szelektív módon? Konkrétan: hogyan lehet jogszerűnek tekinteni, hogy – például – az országos népszavazást, mert Orbán érdekei ezt diktálják, a veszélyhelyzet ellenére engedélyezik, de a helyieket továbbra is tiltják?

Nem, kérem, nem lehet itt eltartott kisujjal jogászkodni, hisz egy olyan országban élünk, ahol a törvényességnek csak a látszata él, és amely rendszernek semmi köze a demokráciához. Szóval hátrább azokkal a kisujjakkal. Már ha tényleg demokráciában akarunk élni.”  

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 75 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Még a látszata se él, amióta a kommunista pribékeket és a pribékség haszonélvezőit nem számoltatták el.

Te is tudod, hogy magasabbról kellett volna kezdeni. A nácitalanítás példája nyomán. A tábornokok régen lógnak, mostanában a könyvelők kerültek sorra.
Te miért hátulról kezdenéd a kommunistákkal? Van valami takargatni valód?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés