A prostituált, a tanársegéd és a diktátor – hazánkról írt a Guardian

2021. szeptember 19. 15:39
„A magyar média a maga nemében a legnagyobb prostituált Európában” – írja Nick Cohen.

„Finom viselkedése egy szerény tanársegéd benyomását kelti, aki rendetlenkedő diákokat sem tudna megregulázni, nemhogy szembeszállni Magyarország »de facto diktátorával«, Orbán Viktorral”írja Karácsony Gergely budapesti főpolgármestert méltató véleménycikkében a Guardian. 

A brit baloldali lap szerzője szerint Budapest főpolgármesterének valójában előnyére válik visszafogott stílusa: nem üvöltözik, nem harsog szlogeneket, helyette tanult ember módjára fejtegeti azt, hogy az Európai Unió megette Francis Fukuyama-féle illúziót arról, hogy a demokrácia visszafordíthatatlan, miközben „végignézte a demokrácia leépítését Lengyelországban és Magyarországon”.

Nick Cohen szerint mégis a változás reményére ad okot az, hogy a politikai paletta ellenzéki pártjai különbségeiket félretéve összefogtak, de a győzelemhez ennél több kell. A cikkíró szerint a Fideszt és az ország kulcsfontosságú területeit uraló elitet kell célkeresztbe venniük.

A Guardian munkatársa megszólaltatta Szelényi Zsuzsannát, aki a Fidesz egyik első képviselőjeként került be a parlamentbe1990-ben. A volt fideszes politikus elmondása szerint azért szakított a magyar kormányfővel, mert nem tudta figyelmen kívül hagyni „Orbán Viktor veleszületett tekintélyelvűségét”, ami mára 

„Európa leggátlástalanabb autokratikus politikai vezetőjévé” tette.

Nick Cohen elismeri, hogy vakmerő dolog brit újságíróként ilyet leírni, de szerinte

a magyar média a maga nemében a legnagyobb prostituált Európában.

A cikkíró ezt is fokozta:

az „újságírói szervilizmust” adófizetők pénzéből feladott állami reklámokkal jutalmazzák. 

A Brexit kapcsán Cohen megjegyezte: az egyetlen jó dolog benne szerinte az, hogy végre nem a Fidesz tolvajainak zsebébe landol a brit állampolgárok EU-ba befizetett pénze. 

Fotó: JAAP ARRIENS / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP

 

Összesen 146 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Zsidó rágalmazás esete forog fenn.
Reméljük a sajtófigyelő és válaszoló szolgálat, amit 30 éve javasoltam, most is teszi a dolgát.

Hulladék libsi pondró.

Komolyan kérdem: Az egész nyugati világnak nincs más gondja, mint egy
politikailag jelentéktelen, elszigetelődött despota fikázása?

„A magyar média a maga nemében a legnagyobb prostituált Európában” – írja Nick Cohen.
Az elfajzottzsidó-program mai aljabeszédje nem a La Monde, NY Times, Spiegeltől jön,
MA AZ ÜGYELETES KÁPÓ A GUARDIAN. - "Az embereket folyamatos FÉLREVEZETÉSBEN, izgalomban, bizonytalanságban kell tartani, hogy terelhetők legyenek!" alapon.
14.59 perc: A játékosok sorfallal, tapssal az elhunyt Jimmy Greaves-re, Anglia legjobb gólszerzőjére, a válogatott harmadik legeredményesebb játékosára emlékeznek, aki tagja volt az 1970-71-es West Hamnek.
14.59 perc 50 mp: Ellopnak Greaves emlékezetéből 5 mp-et egy drogos betörő előtti térdepeltetéssel, az elfajzottzsidó-program tombol a brit stadionok birkanépe előtt, a játékvezető, jelre, szupergyorsasággal ugrik térdelőbe, a játékosok ugyanígy. Azért a szupergyors térdelőugrás, hogy a térdepelés a nézőtér, a képernyők előtt ülők számára ellenállhatatlan, megkérdőjelezhetetlen legyen, erre is ügyel az elfajzott zsidó - NEM A MÉLTÓSÁG A LÉNYEG, HANEM, A TÉNY: HOGY TÉRDELJ A BŰNÖZŐ NÉGER ELÉ...
Mit szólna ehhez Jimmy Greaves, elvégre egy elítélt bűnöző partnere lett, ebben az ocsmány aljasságban.
WOKE-GUARDIAN WOKE-COHENJE WOKE-PROSTITUÁLTKÉNT VÉGZI A FELADATÁT, elvégre ez már a Történelem vége, amikor az elfajzott-zsidó tematika alapján:
AZ IGAZSÁG NEM LÉTEZIK, mert
A HAZUGSÁG MAGA AZ IGAZSÁG

Ha arra gondolok, hogy ezt a mai, kiforgatott liberalizmust milyen diktatórikusan akarják nemzetközileg is kizárólagossá tenni, hogyan üldözik a vele ellentétes más nézeteket, akkor nekem is az ugyanígy működő fasizmus és a kommunizmus ötvözete jut eszembe.

Ráadásul a marxizmus újjáéledése, nálunk a pártállami diktatúra maradékának hatalmi törekvései az újkori nácikkal karöltve szintén ilyen gondolatokat ébreszt.

Hát persze. Régi hagyomány:
Ben-Gurion, Izrael első miniszterelnöke, és akiről az izraeli nemzetközi repülőteret elnevezték, mondta 1938-ban:

„Ha tudnám, hogy lehetséges volna megmenteni minden gyereket Németországban azzal, hogy Angliába menjenek és csak feleannyit azzal, hogy Izrael földjére, az utóbbit választanám. Azért, mert nem csak a gyerekeknek tartozunk számadással, hanem történelmileg a zsidó népnek.”
(Antony Loewenstein: My Israel Question, Melbourne University Press, 2006, 77.old.)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés