Öt: Az előválasztás funkciója az volt, hogy vörös szőnyeget terítsenek Karácsony elé

2021. szeptember 18. 12:41
A műsor vendégei szerint valódi vita nincs az előválasztáson, és ez alól még Zugló sem kivétel.

Az ATV Öt című műsorában pénteken kivesézésre került az előválasztás, azon belül is a zuglói vita. A műsorvezető emlékeztetett: Fekete-Győr András korábban ellentétbe került Jakab Péterrel. Emlékezetes: a Momentum elnöke számon kérte, hogy az ellenzéki pártok zöme a szocialista jelölt mögé álltak be, mint mondta, „egy olyan embert, aki meg sem szólalt a helyi parkolási maffia kapcsán, hiába volt ezzel hónapokig tele a sajtó”.

Hont András ezzel kapcsolatban leszögezte: az előválasztáson nem volt idáig valódi vita. „Összekakaskodott kicsit Jakab meg Fegyőr, miközben

ott állt mellettük az illetékes, az abban az időszakban hivatalban lévő zuglói polgármester”

– utalt Karácsony Gergelyre. Nehezményezte továbbá azt is, hogy a baloldali miniszterelnök-jelöltek vitáján senki nem kérdezett rá a másik jelölt kényes ügyeire, így például a zuglói parkolási ügyre sem. 

„Momentum már most sincsen”

A műsorban ezután rátértek arra, hogy ki léphet majd vissza az előválasztáson. Ceglédi Zoltán azt mondta: visszalépni ugyan nem fog senki, de azt tartja valószínűnek, hogy a következő két kieső Márki-Zay Péter és Fekete-Győr András lesz. A politikai elemző szerint a Momentum elnöke azért van nehéz helyzetben, mert ha kiesik, és szavazóit átirányítja egy másik jelölthöz, akkor azok a szavazók nem biztos, hogy a jövőben visszatérnek a Momentumhoz, és így „nem lesz Momentum, mint párt”.

De már most sincsen. A Momentum az a fiatal baloldal”

– vetette közbe Hont András. A publicista hozzátette: ha voltak is a Momentummal kapcsolatban elképzelések, azok „hiú ábrándok” voltak.

A teljes adást itt megtekintheti:

Nyitókép: YouTube

Összesen 17 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés