A gyurcsányozás közelebb viszi Karácsonyt a győzelemhez

2021. szeptember 18. 11:22

Hann Endre
Hírklikk
Dobrev és Karácsony is kompentensnek látszik, alkalmasnak arra, hogy Orbán kihívója legyen. Interjú.

„Ön szerint azt is megmérték, hogy az ellenzék ellehetetlenítésének legjobb módszere az, ha Gyurcsányhoz kötik az összes pártot, illetve azok vezetőit? 
Ez egy hosszú távon használt eszköz, amelyben nyilván benne van Orbán személyes indulata is. Az viszont kétségtelen, hogy Gyurcsány igen megosztó személyiség: van mellette egy nagyon elkötelezett, már-már hívő közönség, ezen túl, azonban felhasználható mumusként. A fiatalok körében persze ez már kevésbé hatékony, de mindent elkövetnek annak érdekében, hogy tényként rögzüljön róla, hogy ő a „szemkilövető”, és a hazára leselkedő minden rossz megtestesítője. Biztos vagyok benne, hogy folyamatosan tesztelik, mennyire él a ráaggatott kép, hogy meddig lehet ezt fenntartani, vagy miként lehet erősíteni. A Mediánnak is volt olyan kutatása, hogy vajon az emberek hasznosnak, vagy inkább kártékonynak tartják a jelenlétét az összefogásban. És ebben a kérdésben is az derült ki, hogy megosztó, még az ellenzéki tábort is megosztó személyiség. 

Ez egy működő, hatékony kampányelem?
Valamennyire működik, kérdés, hogy meddig és mennyire. A mi kutatásunk azt mutatta, hogy a legtöbben – még a fideszesek is – azt mondták: ez a kampány már nem lehet igazán hatékony. De, amit az emberek racionálisan megfogalmaznak, az nem biztos, hogy azonos azzal, ami a fejekben és a lelkekben lejátszódik. Én azt látom, hogy sokkal inkább előtérbe került Dobrev és Karácsony személye, és számomra most ez az izgalmas kérdés, ők most a fő aktorok. Ha eltérő karakterek is, mindkettő kompentensnek látszik, alkalmasnak arra, hogy Orbán kihívója legyen. Azt is láthattuk, hogy körülöttük volt egy-két súrlódás is, és ezek a kisebb összecsapások egyelőre Karácsonynak kedveznek, abban az értelemben, hogy hozzásegítik őt ahhoz, hogy megszabaduljon ettől a Gyurcsány által mozgatott báb imázstól, és önmagát sikeresen középre pozicionálja. 

Már, ha ezek a hírek eljutnak egyáltalán az emberekhez. Erről jut eszembe: visszaigazolják-e a Medián kutatásai azokat az állításokat, miszerint a kisebb településeken az emberek tájékozatlanok? 
Ez így nagyon erős állítás, de kétségtelen, sok tekintetben érezhető, hogy az ilyen településeken élők hátrányban vannak. Már eleve a hozzáférésük sem biztosított. Nagyon sok helyen ugyanis – főként az idősek – csak az állami médiát fogyasztják, rádiós frekvencia nincs is másmilyen. Van ugyan független Klubrádió, amit nemcsak a kis falvakban, de akár az egész világon lehet hallgatni interneten, de azért ne legyenek illúzióink; erős kisebbségről beszélünk. Meglehet, hogy a választási kampány segít majd növelni hallgatóik táborát…”

Nyitókép: Molnár Gyula akkori MSZP-elnök, Karácsony Gergely és Gyurcsány Ferenc 2017. október 23-án (MTI/Szigetváry Zsolt)

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 70 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A törpe is örül, ha nála kisebbet lát. Ez az ellenzéki felhozatal.

Pont az alkalmatlansága teszi őt alkalmassá, hogy még magasabb polcra kerüljön. Onnan majd a Gyurcsányok könnyedén leverik, ahogyan ez Medgyessyvel is megtették.
Lássuk, lép-e Magyarország másodszorra is ugyanabba a mocskos árba?

Egy biztos: a gyurcsányozás nagyon zavarja őket. No és a függetlenobjektiv sajtójukat is. Az O1G-től veszi el a levegőt.
Ez a Hahn ember is azt mondja itt, többek között, hogy ne gyurcsányozzunk, mert akkor Karácsony nyer.
Mi nem félünk a Karácsonytól, még a Gyurcsányoktól sem.
Úgyhogy azt mondunk, amit akarunk!
És addig gyurcsányozunk, amíg nekünk jól esik. Minél többet szerepelnek, annál többet.
Csak szólok.

Hahn demensedik, nem nemesedik.
Régebben korrekt volt, ma már a látszatra sem ad.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés