A CEU a minap tartott konferenciát a budapesti kampuszán

2021. szeptember 18. 19:15

Orbán Balázs
Facebook
A valóságnak ilyen fokú tagadását hívják kognitív disszonanciának.

„A kiváló brit komikus, Terry Jones egyik ritkábban emlegetett filmjében, az Erik, a vikingben van egy jelenet, amikor a süllyedő atlantisziak arról győzködik a címszereplőt, hogy márpedig a sziget nem süllyed. Pedig a víz már akkor bokáig ér, s igazából csak az egykori város legmagasabb épületének teteje látszik ki. 

A valóságnak ilyen fokú tagadását hívják kognitív disszonanciának. Amikor az ember egyszerre tart igaznak ellentétes állításokat.  Bokáig ér a víz. A város nem süllyed. 

Mondok még két ilyen állítást:  A magyar kormány elüldözte Budapestről a CEU-t. A CEU a minap tartott konferenciát a budapesti kampuszán.”

Fotó: Róka László

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 51 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Itt azért akad félreértés. A CEU a a Felsőoktatási Törvénynek nem tudott eleget tenni, ezért nem folytathatta az oktatási tevékenységét nálunk és ment Bécsbe. Ez azonban nem jelent vagyonelkobzást. A free-SZFE hallgatói is ezért kaptak helyet az üres tantermekben. Az épületek a CEU tulajdonában vannak, így hasznosítási célból bérbe adhatja pl. egy konferenciának. Egyébként az " Erik a viking" az egyik kedvenc régi filmem és nemcsak az Atlantisz rész jó benne....

Neked labirintus lehet az egyenes folyosó is, úgy tűnik. Nézzük mit mond a CEU hivatala:

"A Bolognai-folyamat és a felsőoktatási reform követelményeivel összhangban számos mesterképzési és szakirányú továbbképzési szakunk rendelkezik magyarországi akkreditációval. A Közgazdaságtudományok és a Történelemtudományi doktori iskoláink Magyarországon is akkreditált doktori képzést nyújtanak. A doktori iskolákat és a mesterképzéseket a Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság (MAB) akkreditálta, az Oktatási Hivatal regisztrálta. Szakirányú továbbképzéseinket az Oktatási Hivatal regisztrálta.
Mivel a LEX CEU következtében az egyetem arra kényszerült, hogy diplomát illetve fokozatot nyújtó képzéseit túlnyomórészt Bécsben kínálja, magyar akkreditációval rendelkező programjainak csak egy részére vesz fel új hallgatót. Ugyanezen programok amerikai és osztrák akkreditációjú változatát ez természetesen nem érinti. Részletek: https://www.ceu.edu/admissions.. A Magyarországon akkreditált képzésekkel a Magyar ügyekért felelős iroda foglalkozik."

Rosszul tudod- a magyar akkreditációval rendelkező szakokra most is vett fel hallgatókat a CEU.

Meg gondolom Soros Gyuri bácsi is hazudik:
"A Bolognai-folyamat és a felsőoktatási reform követelményeivel összhangban számos mesterképzési és szakirányú továbbképzési szakunk rendelkezik magyarországi akkreditációval. A Közgazdaságtudományok és a Történelemtudományi doktori iskoláink Magyarországon is akkreditált doktori képzést nyújtanak. A doktori iskolákat és a mesterképzéseket a Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság (MAB) akkreditálta, az Oktatási Hivatal regisztrálta. Szakirányú továbbképzéseinket az Oktatási Hivatal regisztrálta. Mivel a LEX CEU következtében az egyetem arra kényszerült, hogy diplomát illetve fokozatot nyújtó képzéseit túlnyomórészt Bécsben kínálja, magyar akkreditációval rendelkező programjainak csak egy részére vesz fel új hallgatót. "

Tudatlanul, vagy akarattal hadoválsz lips?

Nofene! Erről nem tudtam!

Ha gyilkosságot kiáltasz, de kiderül csak az álszakállát borotválták le, az nagyon nincsen rendben.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés