Képes vagyok Magyarország újraegyesítésére

2021. szeptember 17. 21:59

Karácsony Gergely
Facebook
Nagyon fontos napok előtt állunk. Kormányváltás, rendszerváltás, béketeremtés.

„11 évvel azután, hogy a hatalom felszámolta az igazságos választási rendszert, elfoglalta a szabad média jelentős részét és megszüntette a demokratikus vita intézményét, Magyarországon újra elindult egy demokratikus folyamat. Újra van verseny.

Újra érdemben beleszólhatunk a közügyekbe, a jövőnk, a sorsunk alakításába. Igen, az előválasztásáról beszélek!

Nagyon fontos napok előtt állunk. Kormányváltás, rendszerváltás, béketeremtés. Ez a feladat, erre keresünk embert a miniszterelnök-jelölti előválasztáson. Keressük a közös nevezőt, aki képes megszólítani az ellenzéki szavazókat, de a bizonytalanokat is, akik nélkül nincs kormányváltás. Én erre vállalkozom. Ne azt keressük, aki a megosztásban erős, hanem azt, aki az egyesítésben.

Kész és képes vagyok erre. Magyarország újraegyesítésére. Hogy a hatalom embereit leváltsuk az emberek hatalmára. Hogy ez az ország megnyugodjon, fellélegezzen és mindannyiunk közös otthona lehessen.

Én nem érem be kevesebbel. Mi nem érhetjük be kevesebbel. Támogass az előválasztáson! Karácsony ✘ Szeptember 18-26”

Fotó: Attila KISBENEDEK / AFP

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 192 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

És Medgyessy valamennyire koherens volt... hozta ezt az árokbetemető-nemzetiközepes figurát. Mindenesetre NEM pofázott az adóhatóságnak adott utasításokról a riválisok bankszámláinak a zárolására vonatkozóan, feles többséggel való alkotmányozásról stb. stb. stb.

Karácsony egy vicc... egyik nap élő tévéadásban kb. bejelenti a bolsevik önkényuralom bevezetését - másnap az ország újraegyesítéséről papol...

... közben ugye egy NULLA százalékos párt elnöke, és egyik legemlékezetesebb politikai tette egy parlamenti kispárt (LMP) SZÉTSZAKÍTÁSA volt... és hosszan lehetne még sorolni...

Ja, amúgy ma megint MIT DOLGOZOTT FŐPOLGÁRMESTERKÉNT?

Tényleg nagyon békétlen az ellenzék.
Mi lesz, ha vereséget szenvednek a választáson? Gelgő akkor nyugtassa le őket.

Az 1990-ben meghatározott kétharmados feltételeknek 2010-ben a Fidesz megfelelt, ezt senki nem cáfolja, pedig akkor sem kapta meg a szavazatok kétharmadát. Ezzel a kétharmaddal viszont mindent megtehetett, mert az sincs előírva, hogy ha egy párt kapja meg, az nem érvényes.

Az EU csatlakozást a választásra jogosultak 39%-a szavazta meg, erről mi a véleményed?

Az alkotmányozási feltételek között nem szerepel a népszavazás, aminek nem sok értelme lenne, mivel igen kevesen olvasnák el. Ha pedig vélhetően alacsony lenne a részvétel, és eredménytelen a szavazás, az hogyan legitimálná az alkotmányt? Vagy ha alacsony részvételi küszöb mellett szintén csak a választásra jogosultak egyharmada szavazná meg.

A módosítás nem ördögtől való, az EU-nak pedig egyik ország alkotmányát illetően sincs beleszólási joga.

A pénzek visszatartása jól hangzik, de GDP arányosan nem akkora összeg, hogy ne lehetne másképp pótolni. Akkor pedig eggyel kevesebb zsarolási lehetőség marad. Ráadásul a pénzek visszatartása felveti a mi befizetéseink visszatartásának kérdését is, ez pedig már messzire vezet.

Az államadósságot a világon mindenütt a GDP százalékában, a teherviselő képességhez viszonyítva értelmezik, nem pedig abszolút értékben. Tehát nem igaz, hogy soha nem volt ekkora adósságunk. Blöffnek persze jó.

Speciel ebben az egyben igaza van, ez utoljára Gyurcsánynak sikerült 2006 után: az ország közvéleménye újra egyesült, és egy emberként utálták. Ha Karácsony, ez a tehetségtelen stróman lenne a miniszterelnök, a mögötte állók úgy lerabolnák az országot, hogy ezt a szerencsétlen kirakatembert újra egy emberként tudná gyűlölni az egész ország.

Egyesít, mint a Rákosi-Gerő vezetés 1956-ban.

Uram, a késemért jöttem.
Hol hagyta?
Valami Karácsonyban.

Béketeremtés.
Gyurcsányékkal és embereivel - Gál J., Draskovics, Gy. Németh, Karácsony, Dobrev, Jakab stb. stb., nincs és nem is lesz BÉKE. Sem most, sem SOHA.
Csak kemény szembenállás.
Csak azt kapják, amit adtak, semmi mást.
Ahogy Heller is mondta: nem lesz itt nyugi.
Amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten is!

"Képes vagyok Magyarország újraegyesítésére"- Kárpátoktól le az Al-Dunáig?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés