Gyurcsány négy tévedése

2021. szeptember 17. 16:12

Bencsik Gábor
Demokrata
Gyurcsány úgy gondolta, hogy átnyúl a saját pártelitje feje fölött, és a népet szerzi meg szövetségesnek.

„Gyurcsány Ferenc – ha valóban ő volt, ahogy az MSZP-ben is beszélték – abban a meggyőződésben szivárogtatta ki az őszödi beszédet, hogy az a politikai tevékenységének csúcsteljesítménye, »szenvedélyes igazságbeszéd« volt, amellyel megpróbálta helyre tolni a kizökkent időt. Mivel azonban az eredetileg májusban elhangzott beszéd után a világ és a kormányzás ugyanabban a kerékvágásban zötyögött tovább, Gyurcsány úgy gondolta, hogy átnyúl a saját pártelitje feje fölött, és a népet szerzi meg szövetségesnek. Meg volt róla győződve, hogy a nép az őszödi beszédet pontosan úgy fogja értelmezni, ahogy ő maga, és őt a lelkesedés hatalmas hulláma emeli majd abba az erőpozícióba, amelyből leszámolhat a pártbeli ellenfeleivel, végrehajthatja a reformjait.

Itt követte el az első súlyos tévedést. A nép ugyanis a beszédből azt hallotta meg, hogy hazudott reggel, éjjel meg este. És a nép kikérte magának: nem elég, hogy a miniszterelnök éveken át hülyének nézte, ezt még a képébe is vágja. Hogy ő maga, vagy látszat szerint más, az egyre ment. A nép fellázadt.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 26 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem értek egyet a szerző elemzésével. Egészen másról van szó.
Ez azonban csak akkor lenne érthető, ha a beszámolót és a hozzászólásokat is elemeznénk. Gyurcsány Ferenc őszödi beszédként elhangzott mondatai, ezekre volt reakció. Célja pedig a hibák, hiányosságok, tévedések, hozzá nem értés elkenése, a hatalomban való maradás volt.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés