Orbán Viktor felkötheti a gatyáját

2021. szeptember 16. 11:10

Ujhelyi István
Facebook
Vesszőfutás lesz számára a következő időszak.

„Orbán Viktor felkötheti a gatyáját, vesszőfutás lesz számára a következő időszak, hiszen az Európai Bizottság elnökének évértékelőjéből és az arra adott egyetértő reakciókból világossá vált, hogy az Európai Unió még egységesebbé, még együttműködőbbé válik a közeljövőben.

Számomra különösen nagy jelentősége van, hogy a részben általam kezdeményezett és elindított Európai Egészségügyi Unió programját Ursula von der Leyen külön kiemelte és konkrét javaslatokat is tett annak megerősítése érdekében: például az új egészségügyi szükséghelyzeti-reagálási hatóság létrehozására. Ugyancsak kiemelkedő fontosságú bejelentés, hogy az európai egészségügy 50 milliárd eurónyi forrást kap a biztonságos ellátás érdekében. Az is világossá vált, hogy bár az Orbán-kormány folyamatosan negligálja és elutasítja a szociális Európa – egyébként a magyarok számára is különösen fontos – célkitűzéseit, az Európai Bizottság ezt előtérbe fogja helyezni.

Magyarország számára hasonlóan fontos, hogy az elhangzottak alapján egységes álláspont van abban: a jogállamiság kérdése nem lehet pusztán egy papírra vetett követelés, meg kell tudni akadályozni, hogy egyes tagállami kormányok visszaéljenek a hatalmukkal.”

Nyitókép: Földházi Árpád

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 86 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Pifti! Eddig mindig tévedtél. Emlékszel az olaf levélre? Én emlékszem:-)

Újhelyi mögül is gyakorlatilag már eltűnt a pártja: az egyszem MSZP-s Újhelyi is ennek a tünete. El-tünete. De azért nagyhangon hőbörög, ha már támogatottsága alig van.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés