Orbán alkotmánya egy árulás

2021. szeptember 16. 13:22

Karácsony Gergely
Facebook
Ezt vissza kell küldenünk a múlt hordalékai közé.

„Akkor hát ismét újra arról, hogyan lehet jogszerűen, szigorúan a törvényesség keretei között az állami intézmények hatékony és határozott működtetésével elszámoltatni a közvagyon elrablóit, és elérni, hogy a lehető legtöbb elvitt pénz visszakerüljön a közösbe. Azért is kell erről újra és újra beszélni, mert a jelek szerint az ellenzéki oldal általam nagyra becsült prominensei is eltévedni látszanak – talán nem függetlenül az előválasztási szimpátiáiktól – az elmúlt évek jogelméleti vitáinak útvesztőiben. Aki miniszterelnöknek készül, annak a jól hangzó szlogeneken és a nagy fogadkozásokon túl mindig tudnia kell válaszolni egy kérdésre: hogyan? 9 pontban arról, hogyan történik az elszámoltatás és a jóvátétel, ha rajtam múlik:

1. Az Orbán-rezsim nem jogállam. De ha nem jogállam, akkor létezésének alapját sem a jog adja. Hanem a közpénz. A NER gazdasági zászlóshajói szinte csak ott tevékenykednek, ahol az állam vagy direkt megrendelésekkel vagy szabályozóként garantálja a profitot. A hitelbiztosítéki nyilvántartás tanúsága szerint a birodalom jórészt százmilliárdos nagyságrendű hitelből épült fel, ráadásul javarészt állami helytállás mellett a »saját« bankcsoport által folyósított kölcsönökből. Itt kell hát kezdeni.

2. Ha vissza akarjuk építeni a jogállamot, márpedig vissza akarjuk és vissza fogjuk építeni, akkor a megoldásainknak jogszerűnek kell lennie. Ez az egyik feltétel. A másik, hogy a 2022-es választás nem valamiféle visszavágó, hanem valódi változás kell legyen. Ha valaki azt mondja, majd az ellenzék fog egyszerű többséggel alkotmányozni, akkor csak visszavágót játszunk, azt meg minek? Alkotmányozni nem parlamenti többséggel, hanem társadalmi többséggel lehet, ennek módja a jó kormányzás, a nyitott alkotmányozási folyamat és az alkotmány népszavazással történő megerősítése.

3. Orbán alkotmánya egy árulás. Ezt vissza kell küldenünk a múlt hordalékai közé. Hogyan? Ezt úgy tesszük meg, hogy kormányzásunk első lépéseként módosítjuk a 2008. évi XXVII-es törvényt. Ezzel elérjük, hogy az új kormány tagjai nem tesznek esküt Orbán Alaptörvényére, hanem a demokrácia, a jogállam, az összetartó társadalom és az igazságtétel ügyére tesznek fogadalmat. És az új miniszterelnök ezt kéri számon kormánya tagjain minden egyes nap.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 342 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nagy csalódás lesz számomra, és nagy rábaszás a magyarok számára, ha a 2022-es választás nem küldi a moslékot "a múlt hordalékai közé".

Azt hiszem, azért alkotmányoznak annyit a szájukkal, hogy a fejünkbe verjék, biztosan ők nyernek.
Hogy elfogadjuk, ne berzenkedjünk, más megoldás nincs. Ha megválasztják őket, ha nem, most ők következnek.
Inkább tűnik ótvar szuggerálásnak az egész ténykedésük.
Ne hagyjuk magunkat befolyásolni!

Annyira kínos, hogy Gelgő kétszer felesküdött rá:-))))))
Ezt hogy magyarázza meg?

Válaszok:
Google | 2021. szeptember 16. 14:51

Azért a Dobreb hazugságaival nem kellene minket etetni...
A békésen harckocsizót miért hagyták harckocsizni? Honnan volt üzemanyaga?
Az utcakövekkel dobálózókra nem, a hazafelé tartó megemlékezőkre pedig rátámadtak.
Ronda provokáció volt az egész. De a saját csapdáikba maguk estek bele.
Egészségükre!

Ezek szerint ma már nem akarja utasítani a NAV-ot bankszámlák zárolására? Vasárnap még akarta:-)))))))

És az mivel menti a főpolgármestert, hogy Kecskeméten is?
Az allergiától már fuldoklik a szegény ember - dugók, parlagfű- de a kritikus, függetlenobjektív sajtó mélyen hallgat és szívja a szennyes levegőt. Nem félnek attól, hogy még ők is megfulladnak?

Miért magyarázna meg ő bármit is?
A jobboldali sajtó képviselőinek nem válaszol, a kritikus függetlenobjektívek nem kérdezik, csak magasztalják fel őt egészen az egekig.
Csak tudnám, hogy mire fel.

Válaszok:
pollip | 2021. szeptember 16. 15:17

A Holokausztipar ügynökeinek egyik arcát láttuk-hallottuk, Karácsonnyal:
"a lehető legtöbb elvitt pénz visszakerüljön a közösbe. "
Mi az, mennyi az a "lehető legtöbb"?
A visszakerülés sárga csekken, vagy elektronikus úton, esetleg nagy elfüggönyözött autókon keresztül történik?
És a cím, város, utca, házszám, De mindenekelőtt:
Ország? G. Soros 3 m magas kerítéssel körülvett kunyhócskája?
"A közösbe".
Forradalmi Kormányzótanács, majd az elosztja?
Forradalmi Munkás-Paraszt Kormány?
Nyílt Soros Társadalom Legfelsőbb Tanácsa?
Budapest Főváros Polgármesteri Hivatal Draskovics Osztálya?
...Budapest úri/plebs társadalma, Józsefváros, Ferencváros, Erzsébetváros?
Szemlőhegy utca?
...

Megmondta ő, hogy minden előnye, hogy magas és vékony.

Mégis a liberálisok különbnek képzelik és hirdetik magukat.
Hazugság lenne ez?

A 2010-es kétharmad után a Fidesz mindent jogszerűen tett. Ezt szeretnétek mindenáron kiforgatni, de nem tudjátok közjogilag levezetni úgy, hogy jogszerű legyen.

Reklamáljatok az 1990-es törvényhozóknál, akik a képviselők kétharmadának egybehangzó szavazatától tették függővé az alkotmányozást. És ebben nem kötötték ki, hogy ezek nem kerülhetnek ki egy pártból. Nem tehették, mert ez a kikötés felülírná a választói akaratot. És 1990-ben az alkotmány népszavazás útján történő megerősítését sem írták elő.

Ezen az alapon nézve szerinted melyik kormányzó párt képviselte az egész magyar népet?

Na látod, attól kezdve nincs mibe belekötni, mert az ott elnyert jogokkal törvényesen éltek. Karácsony az eskü szövegének módosításával akarja kikerülni az alkotmányt, de ahhoz, hogy valaki szavazóképes képviselő legyen, aki törvényt módosíthat, előbb fel kell esküdnie az Alaptörvényre. Attól kezdve, ha ezzel szembemegy, az esküszegés, és az Alkotmánybíróság ezt megerősíti.

Minden csak a szavazók hergelésére megy ki, egymást múlják felül nagyotmondásban, de ez a választásokig röhejesen ki fog üresedni.

A legitimitást a törvényes feltételek adják, és abba nem lehet belekötni. Leírtam már, hogy a kétharmad mellé nem tették feltételnek, hogy ez nem kerülhet ki egy pártból. Nem lehet ilyent kikötni, mert szembemenne a választói akarattal.

Innen érzem, hogy a kilenc pontot elolvasva épp most sz.rta össze magát a Mészáros Lőrinc. Kesflóelemzést végeztek rajta és már tudják az összes titkát. Leleplezik a számlagyárait és összeomlik, mint egy gólem. Szerencsétlen kesflóelemzők és egyéb szagértők, akik összeizzadták ezt a kilenc pontot a Gergőnek ...

Ezek az idióták elkövetik a legnagyobb hibát, amit politikus elkövethet: el is hiszik az ellenfélről saját maguk által kitalált vádakat. Ha véletlenül nyernének, az adóellenőrök szívnák meg legjobban: aki nem talál számlagyárat, az repül.

Az eskü egy nyilvánosan tett vállalás, hogy az illető el fogja látni a rábízott és körülírt feladatot. Nem véletlenül kell aláírással hitelesíteni. Ez lényegében szerződés, aminek a megszegése retorziót von maga után.

Hol van ez előírva koma? Ha csak az ellenzékkel együtt lehetne alkotmányozni, akkor sehol nem lenne alkotmány. Az viszont elő van írva, hogy alkotmányozni kétharmados többséggel lehet.

Miért nem arról beszéltek, hogy kétharmados többséget fogtok szerezni. A 99%-ból 67 csak elmegy szavazni.

Mitől teljesíthetetlen az, hogy valaki betartja a törvényességet?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés