Így olvas Karácsony angolul

2021. szeptember 16. 11:24
Papírról olvasta fel a beszédét a főpolgármester.

Ez a fórum a demokrácia fenntarthatóságáról szól. Ez azt jelenti, hogy mi itt mind törődünk a demokráciával és relevánsnak érezzük azt a kérdést, hogy lehet-e, illetve hogy hogyan lehet a demokrácia fenntartható” – mondta Karácsony Gergely a Budapest Forum – Building Sustainable Democracies konferenciát megnyitó beszédében.

A főpolgármester angolul olvasta fel a beszédét, egy papírról.

Ismert: Karácsonyról még májusban derült ki, hogy nem rendelkezik államilag elismert nyelvvizsgával, – csak egy egyetemi lektorátusi nyelvvizsgát szerzett – amelynek hiányában tanársegédként sem taníthatott volna a Corvinuson.

A nyár folyamán többször is kínos helyzetbe került emiatt az ellenzéki miniszterelnök-jelölt: például amikor a Pesti Tv riportere angolul kérdezte, elmenekült.

A főpolgármester beszéde az alábbi stream elején hangzott el, viszont mivel az esemény még mindig tart, így nem tekerhető vissza a felvétel.

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Összesen 81 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hát akkor beszélem kb. az összes európai nyelvet... a cirill betűsöket is fel tudom olvasni.

Ez annyira szánalmas...

Az a vicces a "független, objektív" sajtóban, hogy folyamatosan lóbálja a morállófaszt, nehogy úgy tűnjön, ők valójában mégiscsak elfogult pártsajtó.
Annak idején kéjesen elemezte a baloldali sajtó Vida Ildikó "Tolmácsot szeretnék kérni" mondatát, a 444 például ezt így tálalta: "Gondolták volna, hogy a nő, aki a magyar adóhatóságot vezeti, egyáltalán nem tud angolul?"
Ha tényleg függetlenek és objektívek lennének, akiknek az elvek és a morál számít, akkor Karácsonyt ugyanígy kicikiznék, sőt, még jobban, mert a főpolgármesteri poszton sokkal fontosabb a tárgyalóképes angol tudás.
Aztán mégse.
Ahogy Schmittnél is folyamatosan mentek a mémek, Karácsony jogosulatlan tanársegédi és adjunktusi állásánál ez fel sem merül.
És még én vagyok meglepődve.
Ja, nem.

"hozott anyagból dolgoznak"

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés