Bagoly mondja verébnek

2021. szeptember 16. 10:54

Gajdics Ottó
Magyar Nemzet
A színjáték, amit a baloldal előválasztás címén előad, mindenre alkalmas, csak a mozgósításra nem.

„Akár hátra is dőlhetnénk, és kérhetnénk egy kávét. Az a színjáték, amit a baloldal előválasztás címén előad nekünk, amellett, hogy rémesen gagyi, tragikomikus, mindenre alkalmas, csak arra a mozgósításra nem, amire tulajdonképpen szánták. Nagyon úgy tűnik, még potenciális szavazótáboruk is tökéletesen tisztában van azzal, hogy mindent előre lejátszottak, a legtöbb helyen rég megvan az egyetlen induló jelölt, de ha mégsem, annak sincs jelentősége, úgyis Gyurcsány irányít mindent és mindenkit. Nem véletlen, hogy ha minden érvényes aláírást összeadunk, amit az ajánlási folyamatban a miniszterelnökjelölt-jelöltek összeszedtek, akkor sem ad ki annyit, mint amennyi a Stop, Gyurcsány!, Stop, Karácsony! petíció első hetében összegyűlt.

Az se zavarjon meg senkit, hogy néhány helyen, mint például legutóbb Zuglóban, előadják a durcás kismalac meséjét. Az is a ripacskodás része ugyanis, hogy eljátsszák nekünk, milyen kiélezett küzdelem zajlik az egyes választókörzetekben, mert tisztában vannak vele, hogy a tétnélküliség erősen lelohasztja a választói akaratot. De egy súlyos mértékben Orbán-fóbiásnak nem mindegy, hogy Tóth Csaba vagy Hadházy Ákos szítja benne tovább a gyűlöletet?

Így aztán minden, a hazája sorsáért aggódó, a nemzet felemelkedését szem előtt tartó választópolgár legszívesebben legyintene erre az egészre, csak sajnos belegondolni is rossz, hogy ezek a tehetségtelen csepűrágók át akarják venni a hatalmat. Jobb tehát résen lenni.”

Nyitókép: Közös alap borítókép

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 29 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Lehet, hogy elege van az embereknek a harcos politizálásból barátom, de akkor elsősorban az ellenzéki őrjöngésből, mert jelenleg a Fidesz hallgat, nem harcol. Ez az aláírásgyűjtés egy propagandaválasz és nyilvánvalóan a Fidesz támogatóit kívánja tűzben tartani, s ha új feliratkozókat is találnak, az hab a tortán. Egyébként akár elege van az embereknek, akár nincs, közeleg a választási kampány és az bizony harc lesz. Mindig az szokott lenni, de most az ellenzék láthatóan elmegy a plafonig. Akár szereti, akár nem, mindenkinek át kell majd gondolnia, hová húzza be az ikszet. Maradjon a jelenlegi irány vagy jöjjön a felfordulás. Az az igazi kérdés, hogy a kormányból is elege van-e az embereknek vagy tizenkét év kiszámíthatóság és folyamatos fejlődés után ismét kalandra vágynak Gyurcsány Ferivel és tehetségtelennél tehetségtelenebb játszótársaival?!

Gajdics Ottó írása öntelt és nagyképű, de nézd már meg kérlek alássan, hogy miket hordanak össze a másik térfélen. Úgy gondolod, hogy ott a valóság, az igazság és a meggyőzőerő?

Legyen igaza, de egy kormánypárti médiavezető hónapokkal a választás előtt ne dőljön hátra! Szerénység, alázat és munka. Aki megélte 2002-őt, az soha nem dől hátra és soha nem becsüli le az ellenfelet. Ki volt Medgyessy Péter és mi volt a mondanivalója a szépen felépített polgári kormányzással szemben? Mégis nyolc év (tíz, mert a második Orbán-kormány első két éve a fekáliából való kimászásról szólt) tipródás, szétesés, kétségbeesés következett. Oda jutottunk, ahol 1989-ben voltunk, és kövezzetek meg, a libás-technokrata Bajnai Gordonnak köszönhetjük, hogy egyáltalán megállt az ország a szakadék szélén. Tíz év ment rá az életünkből arra a kis 2002 tavaszi önhittségre. Orbán Viktor egy életre megtanulta a leckét, talán Gajdics Ottónak és alter_ego-nak sem árt összébb gombolni a mellényt.

Nem tudom, hogy mivel vitatkozol barátom. Az eredmény azért lett ennyi, mert a Fidesz (értsd: a párt és a támogatói) a második fordulóban megfordították az eredményt. Azaz, az első fordulót is megnyerhettük volna, ha sokan (politikusok és szavazók) nem úgy állnak hozzá, hogy úgyis meglesz a győzelem (ezt mutatják a közvéleménykutatások) elég kampányolni csak úgy a kormányzás mellett, és most nem kell mozgósítani, mert minden felénk hajló látja, hogy milyen fasza a polgári kormányzás.

A kormányzás számszerű eredményei most is jók, de éppen azért, mert folyamatosan cserélődik a választók összetétele, 12 év alatt rengeteg olyan ember lépett be, akiknek már nincs felnőttként megélt összehasonlítási alapja az előző időszakkal, s felnagyítódik bennük az, ami ebben a kormányzásban nem tetszik nekik. (Nekem is van ilyen, mindannyiunknak van, csak tudjuk összefüggésekben értelmezni.)

És most nincs második forduló.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés