Most a zúgolódásnál többre van szükség!

2021. szeptember 16. 18:10

Dobrev Klára
Facebook
Azért tud a Fidesz csúcsokat döngetni is.

„Azért tud a Fidesz csúcsokat döngetni is: egyetlen nap alatt, ilyen gyorsan még soha – soha! - nem adósodott el a haza. Az államadósság mértéke most először lépi át a 40 ezer milliárd forintot. Ez pedig közel kétszerese annak a 21 ezer milliárdnak, amellyel Orbánék 2010-ben átvették a kormányzást.

Pedig Orbán ingyen is megkaphatta volna ezt a 4,5 milliárd eurót (elképzelhetetlenül hatalmas összeg: 1.500 milliárd Forint!) az Európai Uniótól, csak arra kellett volna hatékony és hiteles garanciát vállalni, hogy a pénz eljut a magyarokig, nem landol az Orbán család, az oligarchák zsebében. De Orbán a magyar emberekkel szemben a lopás folytatását választotta. Inkább lemondott az EU-s pénzről, és helyette a évente legalább 15,7 milliárd Forinttal többe kerülő pénzpiaci hitelt vette igénybe. Míg a felvett pénz az oligarchák zsebébe vándorol, a piaci hitel évente 15,7 milliárdnyi kamatait már velünk, magyar emberekkel tervezi megfizettetni.

Orbán Magyarországán a napi gondokkal küszködő sokak fizetik meg az árát az igen kevesek roppant meggazdagodásának. Ez nem egyszerűen igazságtalan, hanem bűn, amely ellen Magyarország okkal zúgolódik. Ám most a zúgolódásnál többre van szükség!”

Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 111 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Gyurcsanyiné! Nincs képben, ugyanis ez a hitel a gazdaság felpörgetésére szolgál. Tehát hasznot hajt, megtérül. Arról nem akar szót ejteni, hogy pont maguk lobbiztak, hogy Mo ne kapjon pénzt a helyreállítási alapból? A Feri működésre vett fel IMF hitelt.

Lázíts, Klára, lázíts!
Csináljatok forradalmat vezényszóra, nosza rajta, jó kommunisták!
Az EU nem ad pénzt, mert az Orbán ellopja, aha. Családtámogatásra, munkahely teremtésre, lakhatási támogatásokra.
Így több marad az EU-nál, szponzorálhatják belőle az LMBTQ-harcaikat. A hülyének is megéri!

Mit jelent az, hogy "csúcsokat döngetni"?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés