Szijjártó és a pápalátogatás

2021. szeptember 15. 9:01

Vágó István
Facebook
Nem úgy tűnik, hogy Ferenc pápa külföldi látogatásai „baráti vizitek” lettek volna.

„Az ellenzéki kritikákra Szíjjártó miniszter így vág vissza: »Hányszor is volt pápalátogatás Magyarországon a Gyurcsány-korszakban?« Végignézve Ferenc pápa külföldi látogatásait, nem az az ember benyomása, hogy ezek »baráti vizitek« lettek volna...A listán sokkal több az olyan ország, ahol valamilyen társadalmi feszültség volt kitapintható (előttünk Irakban járt), ezek csillapítása lehetett a célja az apostoli utaknak. Úgyhogy Szijjártó miniszter ne nagyon mutogasson a Gyurcsány-kormány időszakára, nem jár jól vele...”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 40 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A Nap a lölő gazdájáért kel fel.

egyszerűen nem értem, hogy szegény Ferenc pápa látogatása okán miért érzi az összes levitézlett, egykori "megmondóember", hogy most aztán elő kell mászni a csatornából és szét kell fröcsögni a bennük fortyogó indulatot és frusztráltságot...

Magyar viszonylatban pápa csak kommunistát fricskázott:
„Boldog emlékű Lékai László mesélte, hogy amikor Kádár János és felesége, Tamáska Mária 1977 júniusában VI. Pál pápa vendége volt Rómában, a pártfőtitkár társa nem az automatikusan emlékül osztogatott érmet, hanem az alternatívaként külön neki odatett rózsafűzért választotta. Ez valójában egy leheletfinom fricska volt a szentatya részéről, s az asszony pedig vélhetően érezte, mi ér többet.”

Forrás: Kertész Péter solymári plébános a Magyar Hírlap 2013. december 4-i számában.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés