Orbánék sunnyogása veszélyt jelent az európai közösségre is

2021. szeptember 15. 17:17

Ujhelyi István
Facebook
A tisztánlátás nemcsak a magyar emberek, de az európai közösség érdeke is!

„Pegasus-ügy: Orbánék sunnyogása veszélyt jelent az európai közösségre is

Az Európai Parlament plenáris ülésének mai napirendjén is kiemelt témaként szerepel a világméretű Pegasus-kémbotrány. Az ügyben az alábbi írásbeli hozzászólást nyújtottam be az EP magyar képviselőjeként:

»Nem kérdés, hogy a Pegasus-kémszoftver ügye egy olyan nemzetközi botrány, amely nem maradhat érdemi következmények nélkül. Átfogó tényfeltáró újságírói munka és több országban azóta elvégzett vizsgálat is bizonyította: a kémszoftverrel egyes kormányzati vagy más szervezetek újságírókat, ellenzéki politikusokat, vagy épp állami vezetőket figyelhettek meg. Fontos tény, hogy a jelenleg rendelkezésünkre álló információk alapján az Európai Unió tagállamai közül egyedül az Orbán Viktor vezette jelenlegi magyar-kormány rendelkezik ezzel a szoftverrel. Tény, hogy a Fidesz minden lehetséges eszközzel gátolja Magyarországon a szoftver használatának kivizsgálását, akadályozza a magyar Országgyűlés szakbizottságának munkáját, az ügyben felmerülő közérdekű adatokat törvényellenes módon nem adja ki a nyilvánosságnak. 

Tényszerűen tudjuk, hogy az Orbán-kormány rekordszámú megfigyelést engedélyezett az elmúlt időszakban, ezek hátteréről azonban minden információt titkolnak. Önmagában az a tény, hogy egy európai uniós ország érintettje ennek a súlyos nemzetközi botránynak, megfelelő következményekkel kell járjon.

Az Orbán-kormány sunnyogása az ügyben az európai közösségre is komoly veszélyt jelent. Éppen ezért elvárom az EU intézményeitől, hogy minden lehetséges eszközzel szorítsa rá az Orbán-kormányt, hogy számoljon el a Pegasus-szoftver használatával és bizonyítsa megfelelő garanciák mellett, hogy a kémprogramot nem használta újságírók, politikusok, akár európai partnerek erkölcstelen megfigyelésére. A tisztánlátás nemcsak a magyar emberek, de az európai közösség érdeke is!«”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 47 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A Pegasus-ügy egy indokrináció, politikai célú befolyásolás.

A tehetetlenség, sodródás, jövő nélküliség menekülőútja, átverni az embereket: föderalizáljunk, akkor a kormányok nem fognak lehallgatni - MAJD LEHALLGAT AZ EU!, de erről hallgatnak - attól majd minden jobb lesz...
Ujhelyik szerint, ha majd Soros emberei hallgatják le az embereket, akkor jogállamban fogunk élni.

"A tisztánlátás nemcsak a magyar emberek, de az európai közösség érdeke is!"

– Az EU a központi tervezési megoldások híve. A szűkös áruk központi beszerzése (márpedig) a gyakorlatban soha nem működik. A kommunizmus ötven éve megmutatta ezt. Ennek ellenére újra és újra megpróbálják, és minden egyes alkalommal vérző orral távoznak – vonta le a tanulságot Hans-Werner Sinn.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés