Ezek tényleg megvadultak!

2021. szeptember 15. 19:10

Nagy Ervin
Magyar Hírlap
Utoljára 1919-ben és a második világháború után hallottunk hasonlókat baloldali, bolsevik politikusok szájából. Abból pedig végül akasztás lett.

„Nagy egyetértésben zajlott az első miniszterelnökjelölt-jelölti »vita« a baloldalon. Túl azon, hogy az előzetes jóslatok szerint beigazolódott, hogy nem lesz sok látnivaló, gyakorlatilag vita nélkül megismétlik mindazt, amit eddig mondtak, mégis megütközve hallhattuk: itt bizony bírósági ítélet nélkül (is) mindenkit börtönbe akarnak zárni, aki nem velük van.

Felfüggesztenék az alaptörvényt, befagyasztanák a bankszámlákat, rátennék a kezüket a magánvagyonokra, földönfutóvá tennék a jobboldali embereket, mindent, de tényleg mindent felforgatnának. Tessék komolyan venni a fenyegetéseket, hisz ilyet utoljára a bolsevikoktól hallottunk!

Ezek tényleg azt hiszik, hogy ha megnyerik a választásokat, akkor nekik mindent lehet? Valóban feles többséggel változtatnák meg a kétharmados törvényeket? Tényleg bírósági ítéletek nélkül zárnának börtönbe politikusokat? Komolyan felfüggesztenék a jogállamisági kereteket? Mi fogja akkor szavatolni a társadalmi rendet? Mi a garancia arra, hogy nem lesz felfordulás?”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 79 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hol és kik vitatkoztak?

Tudja ő. Már a cím is beszédes.

Szerintem polgárháborút akarnak.
Ha mi nyerünk (amit biztosra veszek), akkor jön az atrocitás a részükről.

Akasztás nem lesz, mert ahhoz gyávák, ám az valóban rejtély, hogy ezzel a fenyegetőzéssel mire számítanak. Ráadásul nyolc hónap van a választásig és ezt túllicitálni már nem lehet. Bele fog fáradni az uszulásba még az ellenzéki társadalom is. És a kormánypárt még el sem kezdte a kampányt, a magas labdák pedig már ott szállnak a levegőben.

Láthatóan az a stratégiájuk, hogy alantas indulatok szításával olyanokat is elvigyenek szavazni, akik nem járnak. Ugyanakkor a lelkük mélyén nem hisznek a győzelemben, mert nem félnek attól, hogy majd számon kérik rajtuk a képtelenségeket.

Utoljára 1956-ban közölték ellenségeikkel (gyáván) plakáton:
Te, sötétben bujkáló ellenforradalmár, reszkess!

Ha mi nyerünk, az ellenzék Majdant csinál. Már most olyan agresszív minden megszólalások, tervük. Annyira biztosak, hogy nyerni fognak-hatalmasat fognak csalódni. Ezt a csalódást le akarják vezetni-verni rajtunk.

Az attól függ, hogy hol? Brüsszelben lobbinak hívják.

Úgy, mint a rendszerváltáskor a kommunistákon, vagy jobban?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés