Akár a továbbjutás is összejöhet

2021. szeptember 15. 12:11
Lapunk megjelenésének napján kezdi meg Európa-liga-főtáblás szereplését a magyar bajnok a kvartett legerősebb csapata, a Bayer Leverkusen otthonában. Az 1995–96-os Bajnokok Ligája csoportkörében szereplő együttes tagjait kérdeztük az esélyekről.

Vámos Tamás összeállítása a Mandiner hetilapban.

Mucha József

az 1995-ös BL-csapat másodedzője

Nehezítsük meg riválisaink életét”

Sajnálatos, hogy nem jött össze újra a BL-főtábla, de siránkozás helyett el kell fogadni, hogy jelen pillanatban itt tartunk, az is óriási fegyvertény, hogy a Ferencváros háromszor egymás után ott lehet valamelyik nemzetközi kupasorozat főtábláján. A mostani elég nehéz csoport, de a Fradi már felvérteződött annyi nemzetközi tapasztalattal, hogy senkitől nem kell megijednie. Arra kell törekedni, hogy mindegyik mérkőzésen adjuk ki magunkból a maximumot, nehezítsük meg riválisaink életét, és csipegessünk innen-onnan egy-két pontot. Erre a hazai mérkőzéseken lesz leginkább lehetőség.

Hajdu Attila

egykori válogatott kapus

Mindenképp látok esélyt a továbbjutásra”

Lehet, hogy sokan meglepődnek, de úgy érzem, a Ferencvárosnak hazai pályán, telt ház előtt, a lelkes szurkolók támogatásával akár mindhárom ellenfelével szemben van győzelmi esélye. A Bayer Leverkusen a csoport legerősebb együttese, a Celtic és a Real Betis ellen akár idegenben is képesnek tartom a mieinket arra, hogy pontokat gyűjtsenek. Ezek alapján mindenképp látok esélyt a továbbjutásra – akár a csoport második helyén is.

Nyilas Elek

egykori válogatott középpályás

Egyre jobb formába lendül a Fradi”

Azt várom az Európa-ligától, hogy a Ferencváros ugyanolyan elszántsággal és kreatív játékkal rukkoljon elő, mint a Bajnokok Ligája-mérkőzések többségén. Látni kell, az El-ben sem kaptunk sokkal könnyebb ellenfeleket, mint ha a BL-ben szerepelnénk – az anyagiak viszont nagy különbséget mutatnak. Szívvel, lélekkel és elszántsággal kompenzálni lehet a tudásbeli különbséget, így feltétlenül látok esélyt a harmadik hely elérésére és arra, hogy tavasszal is szurkolhassunk a Fradinak a nemzetközi porondon. A Celtic nyilván a visszavágásra készül, hiszen tavaly megtréfáltuk, a Leverkusen atletikus, erős futballja nem biztos, hogy nekünk kedvez, a spanyol futball nagy rajongójaként viszont úgy látom, a Betis ellen lehet keresnivalónk. Pláne, hogy az utóbbi időben egyre jobb formába lendül a Fradi, arról nem is beszélve, hogy a Stöger-időszakban sokkal látványosabb, őszintébb futballt játszik a csapat, mint korábban.

Ez a cikk csak előfizetéssel rendelkező olvasóink számára elérhető. Ha van érvényes előfizetése, jelentkezzen be!

Bejelentkezés