Válasz egy eltörölt írásra

2021. szeptember 14. 9:36

Puzsér Róbert
Hírklikk
Az Orbán-rendszert a hamisság és a romlottság rothadása emészti.

„A Vasárnap nevű, KDNP-közeli portálon megjelent egy véleménycikk, amely a magyar katolikusok közönyét és lustaságát ostorozza az eucharisztikus kongresszus alkalmával rendezett pápai mise kapcsán, melyre mindössze hetvenötezer magyar katolikus regisztrált.

Az eltörlés kultúrájának veszélyeire oly érzékeny, magukat konzervatívoknak előadó szerkesztők természetesen villámgyorsan eltávolították az írást a nyilvánosságból, hisz Orbán Viktor aktuális expója kapcsán bármiféle negatívumot írni, mondani vagy gondolni minősített nemzetárulás – mégis kétségtelen, hogy a szerző egy nagyon fontos problémára mutatott rá a nemzeti együttműködés uralmának tizenkettedik évében.

Az Orbán-rendszer hazug keresztény díszletei valóban recsegnek-ropognak, s ezt aládúcolni már csak úgy képesek, ha iskolásokat vezényelnek ki Kovács Ákos koncertjére, ha Tóth Gabiból egy szánalmas és röhejes megtéréstörténet hazugságát facsarják ki, és ha eltávolítják mindazokat a véleményeket, amelyek rámutatnak arra, hogy nemcsak a király, de a teljes királyság meztelen.

Ezúttal nem pusztán arról van szó, hogy a drámaian megrendült erejű keresztény egyházak a nyugati kultúrkörben rohamosan veszítik el a társadalmi támogatásukat és a közösségformáló szerepüket. Ezúttal nem pusztán arról van szó, hogy a katolikus klérusnak kínos ügyei vannak, s még csak nem is arról, hogy a papság Magyarországon túlságosan közel került egy határozottan istentelen politikai rendszerhez, melynek romlottságát mentegetni próbálja, hálózatát és papjait pedig arra használja, hogy hatalmon tartsa azt – hisz ez már a Kárdár-rendszerben is így volt.

Ezúttal bizony arról is szó van, hogy maga az Orbán-rendszer élő lelkiismerete, a Goebbels-nagydíjas Bayer Zsolt saját szájával nevezte az épp körbeünnepelt szentatyát demens vénembernek, a másik magas rangú illiberális sajtótiszt, Bencsik András pedig egyenesen úgy fogalmazott, hogy »Ferenc pápa keresztényellenes magatartást tanúsít, amivel rendkívül súlyos kárt okoz a keresztény világnak«. Most ugyanez a rendszer arra mozgósítja híveit, hogy vegyenek részt ennek a demens és keresztényellenes vénembernek a szertartásán, mert e pillanatban épp ez szolgálja Orbán Viktor hatalmi érdekeit.

Ahogy telnek az évek, a rendszerszinten űzött képmutatás és hazudozás nemcsak a rezsim működtetőinek személyiségét roncsolja, hanem azokat a szellemi és lelki alapokat is, amelyeket még több kultúrharcos gyűlölet és még több offshore-számlákra szánt profit kitermelésére használnak. A hívek hetvenötezres száma nemcsak azt jelzi, hogy anakronizmus Magyarországról keresztény országként beszélni, hanem azt is, hogy a Fidesz mögött egyre csekélyebb a tényleges és őszinte hit. Az Orbán-rendszert a hamisság és a romlottság rothadása emészti – a meggyőződésben képződő hézagok pedig pénzzel be nem tömhetők.”

Nyitókép: MTI/Miniszterelnökség/Botár Gergely

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 176 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Puzsér a két, az ellenzék által agyonstrapált idézetet strapálja tovább, hogy hazug konstrukciója egészét mentegesse. A valóság az, hogy a pápa sem osztatlanul népszerű - sehol a világon -, de ez nem érv Orbán ellen. A hivatalos magyar kormányzati politika messze a legjobb a most kínált ellenzéki alternatívához képest is. Puzsér amúgy mindenkit szid, mert rombolni könnyebb mint építeni. Orbán konstruktív, Puzsér kapott 5%-ot...

Nézd meg ugyanezt a művelt Nyugaton, vajon ott, a nagy jólétben hány híve maradt az Egyháznak?

Rohad a hamisság és a romlottság.
Ez mit jelent?
Hogy eltűnik a hamisság és a romlottság? Kevesebb kesz?
Mert akkor ez jó, nem?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés