A Karácsony nyelvvizsgaügyében zajló vizsgálat szerint súlyos jogszabálysértések történtek

2021. szeptember 14. 12:40
A főpolgármester tanársegédi kinevezése az intézményi szabályzatnak nem felelt meg, adjunktusi kinevezése pedig a törvényi előírásnak sem.

Véget ért a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) 32 oktatóját érintő vizsgálat, az Oktatási Hivatal (OH) az eljárás során egy személy vonatkozásában súlyos jogszabálysértéseket állapított meg, és az ellenőrzésekről készített feljegyzést a törvényi határidőig elküldte a BCE rektorának – írja a Magyar Nemzet az OH sajtóirodájára hivatkozva.

Mint arról mi is írtunk, Karácsony Gergely nem oktathatott volna a Corvinuson tanársegédként, a főpolgármesternek ugyanis nem volt nyelvvizsgája vagy ezzel egyenértékű államilag elismert oklevele, és nem kezdte meg a doktorjelölti jogviszonyt.  A szabályzat szerint az adjunktusi kinevezési feltételek között rögzíteni kellett volna, hogy Karácsony három éven belül létesítsen doktorjelölti jogviszonyt, ellenkező esetben felmentik állásából. Ez azonban a határidőig nem történt meg. Később, 2014. augusztus 31-én Karácsony maga kezdeményezte a jogviszony közös megegyezéssel történő megszüntetését. Ezt dokumentumok is bizonyítják.

Pozíció, nyelvvizsga nélkül

A Magyar Nemzet szerint az OH vizsgálata azt állapította meg:

Karácsony tanársegédi kinevezése az intézményi szabályzatnak nem felelt meg, adjunktusi kinevezése pedig a törvényi előírásnak sem.

Az elmúlt hónapokban derült ki, hogy Karácsony sem angol nyelvvizsgával, sem PhD-fokozattal nem rendelkezik, holott korábbi életrajzaiban előfordult, hogy erre hivatkozott. Karácsony Gergely az ATV-nek egy interjúban azt mondta, azért nem sikerült megírnia a doktori disszertációját, mert a PhD-képzés megkezdését követően hamarosan aktív politikus lett, a kettőt pedig egyszerre már nem bírta

Karácsony egyébként akkor oktatott – az OH vizsgálata szerint jogszerűtlenül – tanársegédként, illetve adjunktusként a Corvinuson, amikor azt a baloldali elkötelezettségéről ismert Mészáros Tamás rektor vezette.

Gyurcsány-kormányig nyúló szálak

Mészáros 2002 és 2006 között olyan bizalmi pozíciót tölthetett be, mint az ÁPV Rt. igazgatósági elnöke. E tisztségében szoros kapcsolatban állt a balliberális kormányok, így a Gyurcsány-kabinet döntéshozóival. Karácsony pedig azokban az években már bizalmi emberként dolgozott az MSZP–SZDSZ-kormánynak is. Cége, a Social Report Bt. összességében 25 millió forintos megbízást kapott a Gyurcsány-kormánytól. 

Karácsony ezzel kapcsolatban mindeddig csak annyit reagált: sajnálja, hogy egyetemet, oktatókat, tanárokat vegzálnak a szerinte nagy lejárató akciójukkal. „Legyen hát világos: büszke vagyok arra a közel 10 évre, amit oktatóként töltöttem a Corvinuson, büszke vagyok a tanítványaimra, büszke vagyok a közösen végzett tudományos munkára, és ezt holmi Fidesz-lakájok soha nem fogják tudni elvenni tőlem.”

Nyitókép: MTI / Soós Lajos

Összesen 77 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Igazából orvosnak is mehetne a faszi, mit számít az a néhány hülye papaír!
Megműthetné a Gyurcsányi agyát.

Nyelvvizsgázik Karácsony és megkérdezik tőle:
- Hogy mondják angolul, hogy a víziló kártyázik.
- Karácsony gondolkodik, majd büszkén kivágja: Waterloo Bridge!

Sőt, Batu kán reinkarnációja a faszi. Csak a Karácsonyt már Buta kánnak hívják.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés