„Szülő személyek” – az Alapjogokért Központ szemléje

2021. szeptember 13. 15:47

Alapjogokért Központ
Alapjogokért Központ
Az Alapjogokért Központ szemléje a politikailag korrekt hírekről.

Az Alapjogokért Központ szemléje

„Hűséges olvasóink jól tudják már, hogy Nyugaton már a férfiak is szülhetnek és egy szülészettel foglalkozó magazin címlapja is ábrázolhat egy vajúdáson frissen átesett férfi. A provokatív alkotás jelentős felháborodást váltott ki, azonban a magazin nem hátrált meg: „Minden szinten elkötelezettek vagyunk a reprezentáció mellett, és szavatoljuk, hogy publikációink biztonságos környezetet biztosítsanak minden szülő személy (birthing person) számára…” A közleményt számos transznemű ember, közösség, vezető és aktivista üdvözölte, mondván ez egy igazán pozitív üzenet az elmaradott transzfób gyűlölködőkkel szemben.

A Cambridge-i Egyetem régészeti múzeuma új rasszizmusellenes stratégiát fogadott el nemrégiben. Az ókori római és görög szobrok gipszből öntött másolatai „fehérségükkel” láthatóan a klasszikus szobrászatban rejlő rasszizmust éltetik, amelynek felszámolására szólította fel egy maroknyi ember a Cambridge-i Egyetem régészeti múzeumát. A stratégia részeként jelzések kerülnek majd a múzeumban található római és görög szobormásolatokra, hogy azok „fehérségét” megmagyarázzák. A gipszszobrok fehérsége ugyanis „félrevezető benyomást” kelt az ókori „sokszínűség hiányáról”.

Mióta Jess Bratton hároméves kisfia, Logan megpróbálta ollóval levágni péniszét játék közben, az anya – ahelyett, hogy saját felelősségét vizsgálná az ügyben – határozottan úgy gondolja, hogy kisfia „tényleg lány akart lenni”. Mivel még a háziorvos sem tudta meggyőzni az ellenkezőjéről, idén nyolcéves kisfia már hosszú hajjal és lányka ruhában, tehát transzgender kislányként ment az iskolába.

Dr. Linda ManyGuns kisbetűkkel harcol az elnyomás ellen: a kanadai, őslakos gyökerekkel rendelkező egyetemi oktató, egyben több prominens pozíció birtokosa elutasítja a hierarchia szimbólumait, amennyiben azok nem rá vonatkoznak. Így nagybetűvel csak az őslakosokkal kapcsolatos küzdelmeket illeti majd, s egyenlőnek tart és befogad „minden életformát”.

A kemény eszközökből már talán kifogyott San Francisco vezetése, ezért most pénzzel igyekszik a vérontást visszafogni az utcákon: a város ugyanis ösztöndíjban részesíti azokat, akik nem vesznek részt városi lövöldözésben, sőt, plusz jóváírást kapnak az ajándékkártyájukra, ha feltételesen szabadlábra helyezhetők.

Heti gyűjtésünkben arról is olvashatnak, hogy hogyan lehet egy leszbikus párból férfi-női házasság, továbbá arról is, hogy miért jár börtön egy Facebook kommentért.”

A teljes szemle itt olvasható.

Összesen 7 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés