Ferenc pápa láthatta, hogy nálunk a kereszténység élő valóság

2021. szeptember 13. 9:44

Bese Gergő
777.blog
Magyarországon van igény Jézusra, ma van létjogosultsága a katolikus egyháznak. Ma igen is trendi hívőnek lenni.

„Ma este nem könnyű feladatot kaptam a főszerkesztőtől. Írjam le a gondolataimat a NEK záró szentmisével kapcsolatban. Hát nagyon nehéz több nap mennyország közeli állapotát egy pár sorba leírni. Gondolok a csütörtöki szentségimádásra, a pénteki Hungexpón elhangzott tanúságtételekre, különösen Áder János köztársasági elnök szavaira, az esti Forráspontra, a szombati Családi Napra, esti szentmisére és gyertyás körmenetre és persze a mai záró szentmisére.

Összefoglalásként azt tudom mondani, hogy ezen a héten különösen is büszkeséggel töltött el, hogy itt élhetek, hogy katolikus vagyok, mert Magyarországon van igény Jézusra, ma van létjogosultsága a katolikus egyháznak. Ma igen is trendi hívőnek lenni.

Ezt mutatta a Forrásponton és a Családi napon lévő több ezer fiatal, és az esti gyertyás körmeneten lévő több mint százezer imádságos, éneklő, vidám ember tanúságtétele a főváros utcáin. Lehet, hogy szépen lassan beérik a munkánk? Az egyházi iskolákban végezett megfeszített munka? Az állami iskolákban lévő hitoktatás? Lehet, hogy jól szervezett közösségeink vannak? Talán a 777 öt éves missziója is segítette a NEK eredményességét? Nem tudom megmondani a választ, de valami elindult Budapest utcáin, terein, templomaiban és ez a folyamat kisugárzik a vidéki településekre, otthonokba egyaránt.

Már szombaton este látva a gyertyás körmenethez csatlakozó tömeget, beszélgettük az atyákkal, hogy várakozáson felül lesznek a záró szentmisén. Így is lett, Ferenc pápa láthatta, hogy nálunk a kereszténység nem a múltból itt maradt valami szitokszó, mint Nyugat–Európában, hanem élő valóság.”

Nyitókép: MTI/Miniszterelnökség/Botár Gergely

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 19 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ilyen dilettáns kérdést még nem olvastam.

A fáklyás körmeneten az a sok kisgyerek a szüleivel!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés