Keresztényként Krisztust követjük, nem Orbán Viktort

2021. szeptember 12. 15:43

Lukácsi Katalin
Facebook
Sokkoló volt, ahogy 2016 nyarán elkezdték ócsárolni a pápát.

„Sokkoló volt, ahogy 2016 nyarán elkezdték ócsárolni a pápát. Miközben egyértelmű volt, hogy az evangélium szellemiségét hozza a közéletbe. És sokkolt, hogy ez rossz? Akkor mi a kereszténységünk, ha ez rossz? Azt kezdtem érezni, hogy nekem választanom kell, hogy jó keresztény akarok lenni, vagy jó KDNP-s. Egyértelmű lett számomra, hogy én Krisztushoz akarok tartozni, nem Orbán Viktorhoz.

A keresztényeknek az a feladata, hogy kritikusak legyenek! Mint a sajtónak, ugyanaz a feladata az egyháznak is, a mindenkori hatalom ellenőreinek kellene lennie. És a lelkiismeretének kellene lennie az egész társadalomnak, de ebben csúfosan elbukunk.

Egyebek mellett erről beszéltem a Deutsche Welle magyar szerkesztőségének.”

Fotó: Trenka Attila

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 107 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ki "ócsárolta" a pápát? Az esetleg elhangzó kritikus megjegyzések minden nem-exchatedra pápai megnyilatkozásra vonatkozhatnak! Ez a politikailag jelentéktelen nő ezzel a témával akar valakinek látszani a politikában. Pedig politikaileg egy senki...

Miből gondolod, hogy ilyen ostoba álkeresztény kellene Orbán Viktornak? :)))
Ha Krisztushoz akarnál tartozni, nem bulikáznál a prájdon.

"Egyértelmű lett számomra, hogy én Krisztushoz akarok tartozni, nem Orbán Viktorhoz."

Kedves mandi! Ha nem tennéd elénk a megszólalásait, max tíz ember olvasná.

A rögtönzött-elhamarkodott-felületes megjegyzés, az nem "ócsárlás". Ráadásul e két kitétel messze nem volt jellemző, sőt, a jobboldaliak elismerő kórusában egy elenyészően kis disszonáns mellékzönge. A balosok persze politikai érdekből azonnal máglyává fújják a szikrát...

Tévedsz: a "saját nyáj" élete bele van illesztve a vilgátörténésekbe, amikkel ezért szükség esetén kikerülhetetlenül foglalkozni kell.

Az derék dolog, ha te ennyire tájékozott vagy a Fideszen belüli, pápával szembeni állítólagos ellenérzésekről. Itt valójában maximum egy téma, a migráció-kérdés körül alakulhat/ott/ ki véleménykülönbség. Ennek jelentőségét a Lukács-féle huszadrangúak igyekszenek politikai érdekből felnagyítani, túldramatizálni. Az igazság az, hogy egymást tisztelő emberek között is lehetnek differenciák.

Olvasni azt lehet, hogy tudsz, de értened is kellene azt a sajtót, amit olvasol / amit meg nem olvasol, azt pláne nem érted /. Láss, ne csak nézz...

Úgy gondolja Lukácsi, hogy az a Jézushoz tartozás, ha beengedjük a migránsokat. Ilyet Jézus sosem mondott. Elküldte a tanítványokat, az emberekhez a Föld minden tájékára, és nem azt mondta, hogy azok jöjjenek Izraelbe.
Azt Izajás próféta mondta a végső időkre, Izrael megtérésénél.

Antall József mondta. Ő keresztény volt, de Orbán Viktorhoz fogható igazad van, egy se.

Egyszer láttam az utcán egy már nem fiatal nőt. Plasztikázva volt a melle és elég jól kirakva. Gondoltam is, hogy te szegény, már csak így tudsz bepasizni.

Nekem pedig sokkoló volt, ahogyan a 2018-as választások előtt nyilatkoztál Orbánról és a kormányról.
Így csak egy demagóg baloldali komcsi beszél, hiszen az is vagy.
És sokkoló a buzi újsággal a kezedben a templomban, ahogy pózolsz és nyomod a leszbi szöveget és szidod a kormányt.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés