Kövesse velünk élőben a pápai szentmisét!

2021. szeptember 12. 10:50
A szertartás 11:30-kor kezdődött Budapesten, a Hősök terén.

Ferenc pápa ma reggel érkezett meg Budapestre, az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) zárómiséjére. Ferenc pápát katonai tiszteletadás mellett egyházi és állami delegáció fogadta, élükön Michael August Blume apostoli nunciussal, Erdő Péter bíborossal, esztergom-budapesti érsekkel, Veres Andrással, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnökével.

Magyar részről Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, Erdő Péter bíboros, Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere, valamint Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára fogadta a pápát. 

A katolikus egyházfő a repülőtérről személygépkocsival a Szépművészeti Múzeumba indult. A pápa a múzeumban találkozott Áder János köztársasági elnökkel, Orbán Viktor miniszterelnökkel, majd a magyar püspöki kar tagjaival, végül a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa és a magyarországi zsidó szervezetek delegációjával.

Ezt követően Erdő Péter bíboros kíséretében, a pápamobilon utazva találkozott a magyar hívekkel a Hősök terén. Az eucharisztikus kongresszus záró szentmiséje fél 12-kor kezdődik.

Nyitókép: DUNATV

Összesen 117 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés