Orbánt saját akaratából választotta a magyar nép. És erre nincs mentség!

2021. szeptember 11. 17:35

Vásárhelyi Mária
Facebook
Még a dédunokáink is átkozni fognak minket, hogy hagytuk, hogy elvegyék az ő gyermekeik jövőjét is.

„Nehéz felfogni és elfogadni, hogy egy olyan országban élek, ahol egy szűk hatalmi csoport nyilvánosan, »törvényesen«, a társadalom néma asszisztálása mellett fosztja ki az államot. Sőt valójában egyetlen ember, hiszen itt már a politikai osztályon belül sincs hatalom megosztás, mindenkit Orbán Viktor tart a markában. Vazallusokat emel és fel és taszít a mélybe - kénye-kedve szerint. Szolgákat, akiknek a sorsa egyetlen ember döntésein múlik, akik hálásak neki és rettegnek tőle, hajbókolnak és gyűlölik, csodálják és megvetik. Akik semmiféle autonóm döntésre nem képesek, akiknek semmiféle önbecsülése nincs, akikkel bármit meg lehet tenni, és akik nyilván nyilván a hierarchiában alattuk lévőkön verik le a megaláztatásokat, a kiszolgáltatottságukat, az állandó rettegésüket, hogy kegyvesztetekké válnak. És ez a feudális hierarchia leszivárog a társadalom legmélyebb rétegeibe, ilyenné formálja a társadalmi kapcsolatok hálózatát. Simicska Lajossal ezt nem lehetett megtenni, ezért lett letaszítva a hatalomból. Mert bár ő is nagy gengsztervolt, de okos és autonóm, aki ha akart sem tudott volna erre a vazallus szerepre vállalkozni.

Ezért le kellett döfni. Mészáros, Garancsi, Jászay marionette bábuk, akik bármit végrehajtanak, amit a Vezér parancsol, senkit nem érdekel, hogy mit gondolnak minderről. Cserébe kapják az odavetett morzsákat, a yachtozást, az öregecske feleség lecserélésének engedélyezését, a luxus utazásokat, luxus repülőkkel. Mert azzal tisztában vannak, hogy ami az övék, az csak papíron az övék. Egyetlen rossz mondat, rossz lépés és másnap földönfutók lesznek. Jó néhány példát látnak maguk előtt. Persze a háttrében vannak okos gazemberek, akik kitalálják és megszervezik az ország kifosztását, hiszen Orbán maga csak annyit tud, hogy minden az övé legyen, de hogy mit, hol, hogyan kell elrabolni azt a senki által nem ismert, magán think-tankje találja ki és bonyolítja le. És egy ország asszisztál az állam kirablásához, a média, a távközlés, a közművek, a felsőoktatás, a vendéglátóipar, a mezőgazdaság, az építőipar stb. zsarnok általi kisajátításához. Tulajdonképpen fordítva ugyanazt teszi, mint Rákosi Mátyás. Rákosi államosítással vont minden a saját irányítása alá, Orbán meg privatizációval teszi ugyanezt. De akkor legalább saját mentségére elmondhatta az ország, hogy Rákosit az oroszok ültették a nyakunkba, Orbánt viszont saját akaratából, »szabadon« választotta a magyar nép. És erre nincs mentség!

A magyar társadalom a saját akaratából lövi saját magát a gödörbe. Ahonnan, ha lesz egyáltalán, évtizedekig fog tartani a kilábalás. A Rákosi- rendszer szörnyű volt, de azért ne felejtsük el, hogy néhány év alatt újjáépítettek egy porig rombolt országot, a harmincas évek borzalmasak voltak, aljas, igazságtalan, kirekesztő világ volt, de tény, hogy fejlődött a közoktatás, a felsőoktatás, a társadalombiztosítási-rendszer, az egészségügyi ellátás és a kultúra bizonyos területei is. Az Orbán-rendszer 11 éve alatt ellopták az országunkat, a pénzünket és a nekünk szánt EU-s támogatásokat is.

Az elmúlt 11 év alatt annyi pénz jött az országba, hogy csodát lehetett volna tenni, ehelyett ma rosszabbul állunk versenyképességben, termelékenységben, fentarthatóságban, innovációs készségben, technológiai fejlődésben, mint egy évtizede. És kiszolgáltattobbak vagyunk más országoknak, mint a rendszerváltás óta bármikor. Eladták és kirabolták az országot, itt állunk legatyásodva, már nemcsak a nyugati, hanem a szomszédos országok is leköröztek minket. És akkor az életminőségről, az emberi kapcsolatok szétrohadásáról, a közmorál és a közbeszéd teljes lezüllesztéséről nem beszéltem. Nemcsak az ország jelenét, hanem a jövőjét is tönkretették. Még a dédunokáink is átkozni fognak minket, hogy hagytuk, hogy elvegyék az ő gyermekeik jövőjét is.”

Kép forrása: MTI Fotó: Soós Lajos

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 223 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hát olyan rohadt beépített téglára, mint az apja, biztos nem szavazott a nép:

“Egyúttal sok kommunista, köztük én is, azt az utasítást kapta, hogy lépjen be a szociáldemokrata pártba, és kerüljön lehetőleg felelős pozícióba, de továbbra is a kommunista párt vezetőségének utasításait kövesse. Én például 1939-1944-ig az SZDP tagja voltam, és két éven át titkárkodtam az óbudai ifjúsági szervezetben…”

Ez az idételn nő nem fogja fel, hogy anépet nem lehet leváltani. De ami még fontosabb, a magyar nép többsége jól dönt, amikor Orbán mellett dönt. Vásárhelyi nem tudja elviselni, hogy a magyar választók többsége jól ítél, amikor kisebbségbe, ellenzékbe küldi a tehetségtelen politikusokat.

Azt csak remélni lehet, hogy a dédunokáidnak több esze és becsülete lesz, mint a dédanyjuknak és az ükapjuknak van, volt.

Forrásunk maga Vásárhelyi Miklós, aki Tóbiás Áron kérdéseire válaszol. A beszélgetés kötet formájában a Szabad Tér kiadónál jelent meg 1989-ben.

Ez egy elmebeteg agg nő. Lehetne kifejteni, de minek ragozni a nyilvánvalót.

Nagyon súlyos Orbán fóbiában szenved.
Meg kell mondanom neki, hogy nem fog kigyógyulni belőle:-))))))))
Kb 2030-ig biztosan a fidesz lesz kormányon:-)))))
Addigra a mai ellenzék eltűnik a süllyesztőben és egy új ellenzéki párt fog megalakulni.

Galíciából érkezett elődeink hosszú időn keresztül szerényebbek voltak, a kölcsönös megértésre, tiszteletre, elfogadásra helyezték a hangsúlyt.

Gilad Atzmon szerint: "Mondd meg kit gyűlölsz, és megmondom, hogy ki vagy".

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés