Világhírű történészt lát vendégül a Mathias Corvinus Collegium

2021. szeptember 9. 7:16
Niall Ferguson legújabb könyvéről (Doom: The Politics of Catastrophe) fog beszélni csütörtök délután.

A skót-amerikai történész könyvében sajátosan definiálja a katasztrófa szó jelentését: állítása szerint, ha megvan a megfelelő felkészültség és előrelátás, a katasztrófák jó része elkerülhető lenne. Könyvéből kiderül: szoros összefüggés van a katasztrófák megjelenése és a politikai döntések között, vagyis még soha nem állt fenn olyan katasztrófahelyzet, amely ne lett volna legalább részben politikai természetű – olvasható a könyvbemutató programajánlójában.

Niall Ferguson 15 könyv szerzője, a többi között olyan nagy sikerű művek köszönhetők neki, mint például a Világ háborúja, a Civilizáció, vagy a Tér és a torony. A nevéhez köthető egy hatrészes történelmi filmsorozat a Brit Birodalomról, de nemzetközi Emmy-díjat is nyert a világ pénzügyi történelmét bemutató dokumentumsorozatával. Állandó rovata van a Bloomberg Opinionban, és alapítója, valamint ügyvezetője a Greenmantle LLC tanácsadó cégnek. Számos szakmai elismeréssel is büszkélkedhet, a többi között elnyerte a Benjamin Franklin közszolgálati díjat, a Hayek életműdíjat. a Ludwig Erhard gazdasági újságírói díjat és volt az év rovatvezetője a 2018 -as British Press Awards -on. Főmunkatársként dolgozik a Stanford Egyetem Hoover Intézetében és tagja a Harvard Egyetemen működő Belfer Tudományos és Nemzetközi Ügyek Központjának.

Időpont:
2021. szeptember 9. (csütörtök), 14:00

Helyszín:
Gerbeaud Kávéház, Átrium terem
(1051 Budapest, Vörösmarty tér 7-8)

A könyvbemutatón való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött! Jelentkezését a kommunikacio@mcc.hu e-mail címre várjuk!

Összesen 5 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Én is ezt a részt szúrtam ki közlésre a magyar kommentelők számára.
"Ha Németország nem sértette volna meg Belgium határát, akkor Anglia tette volna meg 1914-ben." (The Pity of War, 443. old.)
Oszt, emlékezzünk, ettől lett az első világháborúért minden felelősség Németországra kenve.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés