Videón mutatja a Transzparens Újságírásért Alapítvány, hogyan terjesztett róluk álhírt az Átlátszó

2021. szeptember 9. 20:33
Hogyan keletkeznek az álhírek? Saját példánkon mutatjuk meg! – írta ki a Facebookon a Transzparens Újságírásért Alapítvány

Francia szélsőjobboldali szervezetekkel hozta összefüggésbe, és „kormánypropagandának” nevezte a Transzparens Újságírásért Alapítványt az Átlátszó. A szervezet helyreigazítást kért, de ezt a lap figyelmen kívül hagyta, ezért az Alapítvány sajtópert indított, melyet meg is nyert, de a szóbeszéd, és a valótlanul a szervezetre égetett stigma így is megmaradt. 

Fotó: Transzparens Újságírásért Alapítvány, Facebook

Összesen 18 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az ÁTLÁTSZÓ?
Csak végzi az ügynökök dolgát, bár az Átlátszó csak egy dolgot végez, mint Soros-ügynök... Ez aztán az oknyomozás és a bombahír, - Fogódzkodj, mert veszélyes!; A HAJÓ HAJÓZIK, A REPÜLŐ REPÜL:
"Az Átlátszó július végén írta meg, hogy Szíjj László kormányközeli üzletember máltai offshore cége, az L&L Charter Ltd. tavaly a híres Lady MRD mellé nyilvántartásba vetetett egy új luxusjachtot is, a 49,9 méter hosszú Seagull MRD-t, amely 2020-ban készült Livornóban, a Benetti olaszországi gyárában.

Az oknyomozó portál összesítése szerint Seagull MRD első útja Máltára vezetett, majd Olaszországba ment, ahol néhány napot töltött Mergellina kikötőjében, szeptember elején egy hetet volt Szardínia szigetén, majd a franciaországi Cannes-ba hajózott, később pedig Saint-Tropezban kötött ki, ezután jött ismét Cannes, majd Antibes. Szeptember 29-én Livornóba ment a Seagull MRD, és fél évig ott is maradt. Ezután a jacht a következő helyszíneket érintette: Mergellina, Capri, Positano, Marina di Cassado, Castellammare di Stabia, Arechi, Ischia, Olbia, Bonifacio, Porto dell’Etna, Szirakúza, Panarea, Punta Lingua, Salina, Lipari és Olbia.

Az OE-LEM lajstromjelű, a NER-hez köthető luxusrepülőgép tavaly nyáron főként Budapest és az Adria között ingázott, a horvát tengerparton pedig többször épp ugyanakkor volt, mint amikor a Lady MRD jacht. A magánrepülőgép ősszel Zürichben, Nizzában, Rijekában és Velencében is megfordult, 2020 végén a Maldív-szigetekre ment, onnan idén januárban jött vissza Budapestre. Februárban Horvátországban, Dubajban, ismét a Maldív-szigeteken járt, márciusban pedig újra Dubajba repült.

Az Átlátszó azt írja, hogy 2020 szeptemberében háromszor is előfordult, hogy az OE-LEM Nizzában volt, a Seagull MRD pedig a közeli Cannes-ban. Idén júniusban pedig többször is pont akkor ment a luxusrepülő Nápolyba, amikor a jacht a mergellinai, vagy éppen Capri és Positano kikötőjében tartózkodott. Július elején Nápolyban találkozott a jacht és a luxusgép, később pedig Szardínián, Korzikán, és Szicília szigetén is ugyanakkor voltak.

Ugyancsak a portál közölte a héten, hogy idén a Lady MRD legalább féltucatszor találkozott az OE-LEM lajstromjelű magánrepülővel.

Tavaly augusztusban szintén az Átlátszó közölte le, hogy Szíjj László egy másik, 7 milliárd forint értékű luxusjachtján, a Lady MRD-n nyaralt családjával Szijjártó Péter. Az OE-LEM két éve például Orbán Viktort is elvitte meccset nézni, de Mészáros Lőrinc köre is számos alkalommal használta. Idén augusztusban legalább 33 millió forintba kerültek az útjai."

Gyurcsányi is, Orbán is használja ellenünk

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés