Varga Mihály: Nem akarjuk vissza a Gyurcsány-korszakot

2021. szeptember 9. 20:01
Nem akarjuk vissza azt az időszakot, amikor Gyurcsány Ferenc diktált a baloldalnak, és Magyarország lejtőre került – jelentette ki a pénzügyminiszter csütörtökön a Batthyány-örökmécsesnél tartott utcafórumán.

Varga Mihály a kormánypártok által indított Stop, Gyurcsány! Stop, Karácsony! petíció belvárosi aláírásgyűjtő helyszínén azt mondta: a Gyurcsány-korszak következménye volt az, hogy eladósodott az ország, kiürült az államkassza, a munkanélküliség az egekbe nőtt, az embereket a devizahitelek csapdájába vezették, a nyugdíjasoktól és a közalkalmazottaktól pedig elvették a tizenharmadik havi juttatásokat.    

A fideszes politikus felhívta a figyelmet arra, hogy 2008-ban csak az IMF és az Európai Unió segítsége tudta megmenteni az országot attól a szégyentől, hogy Ukrajnához hasonlóan a lejáró adósságát se tudja fizetni.    

Az elmúlt tíz évben azonban a kormány komoly munkát végzett, meg tudta fordítani a lejtmenetet – mutatott rá Varga Mihály. Hozzátette: a gazdaság emelkedő pályára állt, a munkanélküliség uniós összevetésben is a legalacsonyabbak közé tartozik, aki tud és akar dolgozni, az el tud helyezkedni. Elkezdték visszaépíteni a tizenharmadik havi nyugdíjat és olyan béremelkedés indult be az elmúlt években, amelynek a fogyasztás bővülésén keresztül mindenki a kedvezményezettje tudott lenni – emelte ki. Varga Mihály a Batthyány-örökmécsesnél összegyűlt fiatalokat emlékeztette a Gyurcsány-korszakra, és úgy fogalmazott: most az a tét, hogy ez az időszak visszatér-e vagy sem.

(MTI)

Fotó: Varga Mihály, Facebook

Összesen 18 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Gyurcsány egy tehetségtelen lúzer, már ami az ország vezetését illeti. Ezt bebizonyította. A baloldal miért nem hisz Gyurcsánynak?

Ha nem megy a szövegértelmezés, segítek egy kicsit.
Amit írtam, azt jelenti, hogy miért nem hiszi el a baloldal, hogy Gyurcsány nem tud egy országot elvezetni, amikor ezt bebizonyította már.

De az olvasás sem megy neked, mert nem azt írtam, amit te, hogy Gyurcsány-ban, hanem Gyurcsány-nak és ez nagy különbség.
Természetesen nem vagyok momentumos.
Jó lenne, ha az eszközhasználaton túlfejlődnél már, nem vagyok veled azonos faj.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés