Rasszizmus miatt indított eljárást a FIFA egy lengyel focistával szemben

2021. szeptember 9. 17:24
Az angol válogatott panaszt nyújtott be az angol szövetségnek, mivel sérelmezik, hogy Kamil Glik megcsípte Kyle Walker nyakát.

Hatalmas feszültség, kemény szerelések jellemezték a Lengyelország–Anglia mérkőzést. Az első félidő végére egy kisebb csetepaté is kialakult, amikor Kamil Glik (ő és Harry Maguire is sárga lapot kapott) heves szóváltásba keveredett több angol játékossal, akik azt sérelmezték, hogy a lengyel védő megcsípte Kyle Walker nyakát – a meccs után az angolok szövetségi kapitánya, Gareth Southgate és a csapatkapitány, Harry Kane is elmondta, hogy az esetről jelentést nyújtottak be az angol szövetség felé – írja a Nemzeti Sport.

„Történt egy incidens éppen az első félidő vége előtt, amiről panaszt nyújtottunk be az angol szövetségnek” – a lefújást követően Harry Kane, aki 41. gólját szerezte az angol A-válogatott színeiben, ám a szerdai gólja csak a második olyan találata volt, amit a tizenhatoson kívülről lőtt. 

Ők majd kinyomozzák, hogy mi történt. Tudomásom szerint nem verbális, hanem fizikai bántalmazás történt”.  

Az ügy kapcsán megszólalt a csipkelődő Glik is, szerinte csak a futballpályákon gyakori lökdösődés történt, amit nem kellene túlmisztifikálni. 

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) vizsgálatot indított Kamil Glikkel szemben, aki az angolok állítása szerint rasszista megnyilvánulást tett Kyle Walker felé. A lengyel szövetség tagadja a vádakat. 

 

 

Nyitókép: Foto Olimpik / NurPhoto / AFP

Összesen 65 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A lengyel szövetségnek már ma reggel 8-kor be kellett volna nyújtania a panaszt Anglia ellen:
rasszista céllal provokálta a lengyel stadionm lengyel nézőközönségét.
Ugyanezt az MLSZ-nek már egy hete meg kellett volna tennie, NEM VÁRNI, HOGY TÁRGYALÁS LESZ, DE TÁRGYALÁST KEZDEMÉNYEZNI ANGLIA ELLEN.
Az MLSZ-nek, ha VALÓDI FUTBALLSZÖVETSÉG LENNE, már videókat kellene feltenni a NET-re, felezve a lépernyőn:
az egyik felén 10 mp-ig az olasz himnusz kifütyülését Londonban, a másikon az angolokét a magyar közönségtől megtapsolva.
De még előtte feltenni Craiovát, mikor a Honvéd halálfélelemben játszott és a bíró nem merte lefújni a meccset, mert az ügyeletes rendőrparancsnok közölte vele: ha lefújja, nem garantálja a testi épségét.
Sterling provokációját, vissza-vissza-visszajátszani, amikor a mezét felhúzza és elővillannak a betűk...

Állítólag Budapesten az angol játékosok már a bemelegítésnél provokálták a magyar közönséget. Erről az MLSZ csinált felvételt, ha nem,akkor a médiamenedzsert máris kirúgni.
és még sokan másokat...
Aki ott volt, erősítse, vagy cáfolja.

A térdelés-projekt egy diverzió: Európa letérdeltetésére bűnöző kábítószeres, állammal eltartott, soha nem dolgozó feketék "tiszteletére", hogy azok ne menjenek neki a Rothschild-Wall Streetnek...
Ehelyett erodálják, gyűlöljék a keresztény fehér embert, amely mellesleg a világcivilizáció 99%-át állította elő!!!

Elfogadom, bár, ha a Madonna a gyermekkel festményeket veszem, - ez az igazi, a valódi civilizáció, MERT a civilizáció=SZERETET - akkor írhattam volna 100-at.
De rendben, értelek, legyen 60.

Nem mert épp erre játszanak rá. Utána feljelentenek mindenkit. A közönségnek vagy el kell kezdenie bíztatni a hazai csapatot és figyelmen kívül hagyni az egészet, vagy a stadionban bejátszani az Ave Mariát amire a magyar csapat is letérdelne. És várni hogyan reagálnak az angolok.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés